Uitgaan & Cultuur

Gemeente denkt mee met Twenterandse horeca

Wethouder Bart-Jan Harmsen, beleidsmedewerker vergunningverlening Pearl Elders en eigenaar Jan Jacob Kip bij het terras van Het Wapen van Vriezenveen.
Wethouder Bart-Jan Harmsen, beleidsmedewerker vergunningverlening Pearl Elders en eigenaar Jan Jacob Kip bij het terras van Het Wapen van Vriezenveen.


TWENTERAND - Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni weer open. Horecaondernemers in Twenterand waren de afgelopen tijd druk met de voorbereidingen hiervoor. Zo mogen er binnen maximaal 30 gasten zijn en moeten mensen 1,5 meter afstand houden. De gemeente Twenterand denkt hierin mee met de ondernemers en benadert hen actief. Zo kunnen de inwoners weer genieten van hun favoriete restaurant en café op een veilige en verantwoorde manier.

 

Wethouder Bart-Jan Harmsen is blij met de verruiming: “Net als velen hebben de horecaondernemers het de afgelopen maanden erg zwaar gehad. Het is fijn dat de maatregelen van de Rijksoverheid resultaat hebben en dat er grip komt op het coronavirus. We zijn er nog lang niet maar de horeca kan nu weer de eerste stappen zetten. Als we daar allemaal verantwoord mee omgaan, zorgen we er samen voor dat we de controle op het coronavirus houden.”

 

Samen sterk

Veel lokale ondernemers moesten hun deuren sluiten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. De afgelopen tijd kwamen er al mooie initiatieven in Twenterand zoals bezorg- en afhaalacties. Ook zijn er ondernemers die boodschappen of andere producten aan huis bezorgen. Op de website van Gastvrij Twenterand is hier meer informatie over te vinden: www.visittwenterand.nl/samen-sterk. Er staan ook sociale initiatieven op van bijvoorbeeld Zorgsaam Twenterand en Stichting Manna.

 

Meer informatie over de maatregelen die gelden voor de horeca staan op: www.twenterand.nl/coronavirus.