Uitgaan & Cultuur

Facebookconcerten

VRIEZENVEEN - Er wordt al een paar weken geen muziek gemaakt in gebouw Odeon van de Vriezenveense Harmonie. Zowel de opleidingen als de repetities worden waar mogelijk digitaal voortgezet. Dat bracht Lotte de Bruijn en Niek KleinJan op een idee. Op de jubileumreceptie op zaterdag 4 januari heeft Henk Aalderink zijn omvangrijke videoarchief aan de Vriezenveense Harmonie aangeboden en daarvan gaan ze nu nuttig gebruik maken.

Het zijn historische opnamen die gemaakt zijn tussen 1998 en 2019 waaruit Lotte en Niek een keuze hebben gemaakt. Alle onderdelen van de harmonie komen aan bod. Nu de tentoonstelling “Al honderd jaar samen de toon gezet” voorlopig is uitgesteld, is dit een mooi alternatief. In april en mei zal elke zaterdagavond om 19.30 uur een historisch concert online op Facebook worden gezet. Een uur na uitzending wordt het concert weer offline gehaald.

Op 3 juli 2017 nam het B-slagwerkensemble onder leiding van Roelf-Jan Schipper deel aan een jeugdfestival dat de Harmonie Vroomshoop in theater Het Punt organiseerde. Iedereen die denkt te weten wat slagwerk is, moet dit facebookconcert maar eens bekijken. Van ongestemd slagwerk op de straat naar gestemd slagwerk op het concertpodium. Van drumband naar slagwerkensemble; er is in deze eeuw veel veranderd in “slagwerkland”.

Voor alle concerten in de komende twee maanden is de toegang gratis. U kunt de concerten bijwonen op: www.facebook.com/harmonievriezenveen.