Uitgaan & Cultuur

Eerste Vroomshoopse Dorpskwizz een voltreffer

VROOMSHOOP - Liefst 32 teams vulden op vrijdagavond 22 november de theaterzaal van Het Punt geheel bij de allereerste Vroomshoopse Dorpskwizz. Het initiatief van de lokale Dorpsraad sloeg aan en de deelnemers moesten flink aanpoten om de vele, vaak ook pittige, vragen te beantwoorden. Er waren vragen bij maar liefst elf categorieën te beantwoorden. Politiek en geschiedenis waren gesneden koek voor de wat ouderen, terwijl de jongere deelnemers prima scoorden op actuele muziekvragen. De hersenen kraakten dat het een lieve lust was en een verhoogde hartslag was bij verschillende deelnemers hoorbaar om in tweeënhalf uur alle vragen af te werken.

De bekende Vroomshopers en oud-Vroomshopers Jarno Hams, Alberto Stegeman, Theo Beulakker en Gezinus Veltman kwamen met beeldvragen voorbij, evenals burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand. Doel was natuurlijk om de slimste mensen van Vroomshoop te ontdekken. Ook waren er leuke doe-opdrachten, zoals haken, waarbij menige man de draad volledig kwijt was. Het Vroomshoopse Dorpskwizz werd op de van hem bekende enthousiaste wijze bij elkaar gepraat door Wim Bremmer uit Hoge Hexel, ook bekend als ‘De stem zonder rem’. Na afloop van de Dorpskwizz was het in de derde helft nog lange tijd bijzonder gezellig op de theatervloer.

De teams kijken nu uit naar de apotheose: de grote finaleavond op vrijdag 29 november, wederom in het theater van Het Punt. Dan moet er per team in ieder geval nu wel één mobiele telefoon zijn, waarop de app Kahoot! is geïnstalleerd. Daarmee worden vragen beantwoord, die extra bonuspunten kunnen opleveren.

Op aanstaande vrijdagavond wordt ook het winnende team, oftewel worden de slimste mensen van Vroomshoop bekendgemaakt, een historisch moment. Naast de eeuwige roem en een fraaie bokaal zijn er mooie prijzen beschikbaar met onder meer entreebewijzen voor competitiewedstrijden van de eredivisieclubs Eurosped, FC Twente en Heracles Almelo. Ook zijn entreekaarten te winnen voor lokale culturele evenementen van het festival Forest Hill en de Vroomshoopse Revue, die beide in 2020 plaatsvinden.

Op vrijdagavond 29 november zijn vanaf 19.30 uur naast de deelnemers nu ook supporters van harte welkom, lees daarover op de speciale Facebookpagina van de Vroomshoopse Dorpskwizz. Live muziek van een feestband verhoogt zeker de sfeer nog meer van deze nu al geslaagde Vroomshoopse Dorpskwizz.