Uitgaan & Cultuur

Eerste edities Twentse Snaaitocht groot succes

VROOMSHOOP – Tijdens eerste en tweede paasdag op 4 en 5 april jl. vingen de eerste edities van de Twentse Snaaitocht aan. Volgens de organisatoren van de Twentse Snaaitocht zijn de eerste edities lovend ontvangen door de ruim 1.000 deelnemers. Aan de hand van een uitgestippelde route legden de deelnemers van de snaaitocht een autorit van 60 kilometer af langs Twentse plekken, kregen zij een puzzel mee voor onderweg en stopten ze bij de vier deelnemende horecazaken waar verschillende (streek)gerechten werden genuttigd. 

Gezinnen, stelletjes, vrienden en familie een verantwoord uitje bieden in een tijd waarin activiteiten door de coronacrisis massaal worden gecanceld. Een uitje waardoor men op een veilige manier uit eten kan en tussen de gerechten door spelenderwijs het mooie Twente verkennen. Dat was de missie van de vier Twentse horecazaken die de Twentse Snaaitocht op poten zetten. Het Twents Steakhouse Noabers, Kulturhus ’t Trefpunt, Tante Stoof en Activiteitencentrum Het Punt tuigden onlangs deze bijzondere samenwerking op. Met enorm succes, want de tickets vlogen figuurlijk over de toonbank.

Dé uitkomst
Dat er zoveel kaarten in een mum van tijd verkocht zouden worden, had de organisatie van tevoren niet durven dromen. Uiteraard wel gehoopt. Dennis van Dam van Noabers vertelt. “Mensen zijn in deze tijd terughoudend en aftastend, wat volkomen logisch is. Maar tegelijkertijd zij ze op zoek naar een verantwoorde middag uit. De Twentse Snaaitocht is dé uitkomst voor iedereen die veilig op pad wil. Geweldig om te zien dat er zoveel animo was en dat alle tochten in no time uitverkocht waren.”

Louter enthousiast
Hans Hammink van Het Punt vervolgt. “Zo bijzonder om te zien wat een event als deze met de mensen doet. Men was louter enthousiast en mooi om te zien dat er weer reuring ontstaat. Het spreekt voor zich dat ik erg trots ben en ik kijk uit naar het vervolg op deze unieke samenwerking.” Een aantal bezoekers kwam van ver en maakte er een mini-break, waarvan de Twentse Snaaitocht een onderdeel werd. De Snaaitocht wordt zelfs al op verzoek aangevraagd door bedrijven die coronaproof een uitje willen organiseren voor medewerkers en/of zakelijke relaties.

Komende events
De eerste twee edities van de Twentse Snaaitocht tijdens Pasen zijn het startschot van een mooie samenwerking en de organisatoren zijn vastberaden deze samenwerking voort te zetten. In welke vorm en wanneer precies wordt nog besproken. Houd hiervoor de facebookpagina’s van de organisatoren in de gaten.

Uw reactie