Uitgaan & Cultuur

Den Ham in de ban van gouden schoenen

DEN HAM - Zaterdag 14 november jl. verscheen Sinterklaas onverwacht in het dorp. Dit verrassingsbezoek viel bij kinderen én volwassenen in de smaak. Sinterklaas en een Piet reden in een open auto, daarachter een Piet op een tractor met een rode caravan.

“Ik logeer in Den Ham, midden op de Brink. Met mijn eigen caravan, geheel in de lijn met de veiligheidsvoorschriften van nu”, aldus de Sint desgevraagd. “Ik ben blij, dat de kinderen van Den Ham een glimp van me hebben kunnen opvangen." 

Er is slechts één probleem dat Pakjesavond op 5 december in de weg staat: Pietje Puk verstopte de cadeautjes ergens in Den Ham, maar vergat de exacte plaats. Gelukkig liet hij wel aanwijzingen achter in de etalages van winkels. 

Daarnaast heeft Blingbling Piet gouden schoenen verstopt. Overal in het dorp kun je deze dagen dus gouden schoenen vinden voor ramen van huizen en in etalages van winkels. Kinderen mogen de gouden schoenen tellen. “Wie vindt de meeste gouden schoenen? En wie helpt mij de plaats van de cadeaus te wijzen, zodat ze bezorgd kunnen worden op Pakjesavond?”, vraagt Sinterklaas. “Ik loof een prijs uit voor de beste helpers.”

Sinterklaasspeurtocht 
Gezinnen geven inmiddels in groten getale gehoor aan de oproep van Sint en zoeken naar alle aanwijzingen. Met QR-codes op posters vinden ze filmpjes van Sinterklaas en de pieten of ze puzzelen de aanwijzing bij elkaar.

“Het zoeken naar gouden schoenen vind ik het leukst, ik heb er al 12 gevonden!”, vertelt een meisje uitgelaten. Ze wandelt met een speurkaart in haar hand, samen met haar moeder in het dorp. “Nu ga ik kijken naar de rode Sinterklaas caravan op de Brink... daar kun je zien waar Sinterklaas slaapt.”

Tot en met 4 december kun je de speurtocht doen en de Sinterklaascaravan bezoeken. Stichting Ondernemend Den Ham maakte deze gewaardeerde happening mogelijk. In de Hammer winkels vind je een speurkaart. En deze kunnen worden ingeleverd bij de plaatselijke supermarkten de Jumbo en de COOP.