Uitgaan & Cultuur

De Wijnvriendinnen; meer dan vriendinnen die houden van een wijntje

VROOMSHOOP - De Wijnvriendinnen bestaat uit de vier vriendinnen Carola Meijerink, Kim Uitzetter, Riëlle Nieboer en Marion Lusseveld. Vriendinnen met een gezamenlijke liefde voor mooie wijntjes, lekker eten en gezelligheid.

Nadat de vriendinnen weer eens diverse wijntjes aan het proberen waren tijdens een gezellig etentje, bespraken zij de wijnproeverijen die zij in de loop van de jaren hadden gedaan. Opeens werd door één van de vriendinnen de vraag op tafel gelegd: “Waarom gaan we zelf niet iets met wijn doen?” En daar was het begin van De Wijnvriendinnen.

Wijnreis naar Italië
Niet veel later werd er een wijnreis gepland. Dat dit naar het gebied Piëmonte in Italië zou gaan was al snel duidelijk, aangezien zowel Carola als Kim als eens in dit gebied waren geweest en beide dolenthousiast waren over de wijnen van wijnhuis RiDaRoca. Een kleinschalig wijnhuis dat gerund wordt door de familie. Bij de proeverij van RiDaRoca werd al snel duidelijk dat de Roero Arneis en Barbera d’Asti mee naar Nederland zouden gaan.

Onderwijl hadden de dames ook een tweede wijnhuis gevonden; Olivetta. Marion glimt als ze zegt: “We gingen hier een kijkje nemen en dat was liefde op het eerste gezicht. Heel kneuterig en ook weer een echt familiebedrijf. De wijnen waren echt fantastisch, dus ook hiervan moesten een aantal doosjes wijn mee naar Nederland.”

Enthousiaste reacties
Bij terugkomst werd er een wijnproeverij voor vrienden en familie georganiseerd. De meegebrachte wijnen geproefd en de reacties hierop waren enthousiast. Zó enthousiast, dat de vriendinnen de smaak te pakken kregen en besloten VOF De Wijnvriendinnen op te richten. Corona leek even roet in het eten te gooien, want de dames konden niet zelf naar Italië om wijn in te kopen. Echter lieten de vriendinnen het hier niet bij zitten en dus zijn ze zich gaan verdiepen in het importeren van wijn. Na heel wat uitzoek-, en papierwerk en wachten was het dan maandag 12 april zo ver. De allereerste pallet wijn arriveerde. De vriendinnen konden hun geluk niet op. 

De dames buitelen over elkaar van enthousiasme. Riëlle: “Nu kan het echt gaan beginnen!” Waarop Kim meteen aanvult: “Eindelijk kunnen we mensen laten genieten van onze heerlijke wijn”. Niet veel later krijgt Carola een berichtje van iemand die een bestelling wil doen. Marion staat er met een grote lach bij en geeft aan enorm trots op haar mede [wijn]vriendinnen te zijn en ze hoopt op nog een hele lange vriendschap. Want uiteindelijk is het daar waar het om draait, de mooie vriendschap van deze vier meiden die hun gezamenlijke passie graag met mensen willen delen.