Sport & Vrije tijd

Zeer geslaagd Paastoernooi voor de jeugd van DOS’37!

VRIEZENVEEN - Ter afsluiting van het 2e trainingsblok van 2021 stond er afgelopen zaterdag weer een intern toernooi voor de jeugd van DOS’37 op het programma. Na het zeer geslaagde Sinterklaas-, Kerst- en Nieuwjaarstoernooi was er wederom veel animo voor deze editie, het Paastoernooi.

Bij de Mini’s waren het dit keer de spelers van team Zwart die als winnaars met de bokaal naar huis gingen en bij de JO8/JO9 bleek FC Twente de sterkste. Daarna was het de beurt aan JO10, JO11 en JO12. “Met veel spelvreugde en fanatisme werd er gestreden voor de punten. Mooie doelpunten en dito acties waren meer regelmaat dan uitzondering en leverde veel gejuich op onder de deelnemers.” 

Rond 13.30 klonk het laatste fluitsignaal, echter was de strijd in de finale om de Paasbokaal nog onbeslist en hier moest er dus doorgespeeld worden. De golden goal of gewoon ‘het winnende doelpunt’ liet niet lang op zich wachten en al snel vielen de spelers van Freiburg elkaar in de armen en werd de winst uitgebreid ‘gefeiert’.

Het Paastoernooi werd in de middag afgesloten door de spelers van JO13/JO15 en JO17/JO19. Waar de spelers van JO13 en JO15 hun mooiste ‘Tika Taka’ voetbal lieten zien op het kort gemaaide kunstgras daar speelden de roemruchte clubs KV Mechelen, KV Kortrijk, St. Truiden en Charleroi op het heilige gras van veld 1.

Spannende wedstrijden
De Spaanse furie van Getafe bleek oppermachtig en kroonde zich tot campeón. De Paasbokaal werd met veel gejuich in ontvangst genomen. Ook de strijd tussen de Belgische teams op veld 1 bleek erg spannend en was duidelijk te merken dat het niveau van het voetbal van onze zuiderburen behoorlijk in de lift zit. Het waren de spelers van Charleroi die met de beker naar huis mochten gaan. 

Zeer geslaagd
“Als jeugdcommissie kijken we weer terug op een mooie voetbaldag en een zeer geslaagd Paastoernooi. Alle deelnemers en vrijwilligers bedankt voor jullie aanwezigheid! Ook willen we graag Jan en Gerda bedanken voor de lekkere paaseitjes en uiteraard de verfrissende drankjes”, laat de vereniging weten.