Sport & Vrije tijd

Zeven jubilarissen bij korfbalclub SDO

Wessel Hees en Evert Mulder trots op hun club!

WESTERHAAR - Tijdens de algemene ledenvergadering (online) van korfbalvereniging SDO uit Westerhaar was er aandacht voor een zevental jubilarissen van de club. Maar dat was niet alles. Bestuursleden Bianca Vrielink en Jennie Schippers gingen al deze jubilarissen coronaproof langs om ze in het zonnetje te zetten!

Berdien Hartman, Lummie Schippers en Jan Bosch zijn alle drie 25 jaar lid van SDO. Willem Hartman en Willy Bos zijn zelfs 50 jaar bij de club actief. Maar Wessel Hees en Evert Mulder spannen de kroon! Evert Mulder is 65 jaar lid en Wessel Hees maar liefst 70 jaar.

SDO is dan ook maar wat trots op zulke trouwe leden. Op hun beurt zijn Evert Mulder en Wessel Hees ook erg trots op hun club. “Zo waren we één van de eerste clubs in de regio met een wasgelegenheid” zegt Wessel Hees. En Evert Mulder vult aan: “De bereidheid om iets voor SDO te doen is groot, als loopt deze bereidheid de laatste jaren wel iets terug. Maar eerlijk is eerlijk, ook vroeger was het vaak een vaste club vrijwilligers die altijd klaar stond om te helpen.” 

Toen Wessel Hees als 9-jarig jochie lid werd van SDO had de club een kleine 50 leden. Vijf jaar later werd Evert Mulder lid. Hij was toen elf jaar en de club uit Westerhaar had inmiddels al meer jeugdteams. Zowel Wessel Hees als Evert Mulder speelden in het eerste team, maar deden daarnaast nog tal van andere zaken voor de club uit Westerhaar. Zo was Hees onder andere 15 jaar onafgebroken bondsscheidsrechter en zat Mulder in de activiteiten- en kantinecommissie. Ook maakten beide heren deel uit van het bestuur, waarvan Hees zelfs als voorzitter. Het is dan ook niet voor niets dat Evert Mulder inmiddels is benoemd tot erelid en Wessel Hees tot erevoorzitter. 

Door de jaren heen hebben beide jubilarissen genoeg meegemaakt om over te kunnen vertellen. Wessel Hees zegt: “Tijdens het 25-jarig bestaan van SDO was ik voorzitter. We hadden een groot feest georganiseerd in Hotel De Wieke, maar tot ieders verbazing kwam de band niet opdagen. Ik kan je echter verzekeren dat het feest er niet minder om was.” En Evert Mulder vult aan: “Ook sportief zijn er de nodige zaken om trots op te zijn. Bijvoorbeeld het afdelingskampioenschap in Ridderkerk waar we met een bus vol spelers en supporters naartoe gingen. We werden hier kampioen van Nederland, wat een feest! En wat te denken van het korfbalmarathonrecord waarmee we het Guiness Book of Records haalden in 2005. Een team van SDO korfbalde toen 37 uur en 20 minuten aan één stuk. En we organiseerden in Westerhaar als eens het Nederlands kampioenschap voor aspiranten, waarbij alle topteams aanwezig waren!”

Een ander voorval waar zowel Wessel Hees als Evert Mulder met veel genoegen op terugkijken is die ene keer toen een varken ontsnapte. Wessel Hees hierover: “Rond Kerst gingen we altijd met een varken langs de deuren om geld op te halen voor de clubkas. Mensen konden tegen betaling het aantal kilo’s van het varken raden. De winnaar won dan het varken. Eén keer toen we het varken zijn gaan wegen in Almelo, reed opeens de politie knipperend achter ons. We hadden geen idee wat er aan de hand was, dus we zijn maar gestopt. Bleek het varken uit de kar te zijn ontsnapt en rustig langs de weg te lopen.”

Al pratend komt de ene na de andere anekdote voorbij. Er gebeurde door de jaren heen zoveel bij dorpsclub SDO dat het teveel is om allemaal in dit artikel te noemen. Uit het enthousiasme van Wessel Hees en Evert Mulder komt echter één ding nadrukkelijk naar voren; ze zijn uitermate trots op hun club!