Sport & Vrije tijd

Medeorganisator Stef Lamberink: “De hunkering is er heel erg”

Vriezenveense jeugd neemt massaal deel aan voetbaltoernooien bij DOS’37 en DETO

VRIEZENVEEN – Zorgsaam Twenterand organiseerde de afgelopen weken, in samenwerking met DETO Vriezenveen en DOS’37, een 4 tegen 4 voetbaltoernooi. Volgende week staat het toernooi bij Sportlust Vroomshoop op het programma. Volgens medeorganisator Stef Lamberink was het een groot succes. Zo namen er maar liefst 15 teams deel aan het voetbaltoernooi bij DETO Vriezenveen.

“We hadden vooraf natuurlijk nooit verwacht dat we zoveel deelnemende teams zouden hebben. We hadden eigenlijk maar capaciteit voor acht teams, maar door de geweldige samenwerking met de clubs konden we eigenlijk iedereen mee laten doen”, zegt een lovende Stef Lamberink.

Complimenten
Door de huidige coronamaatregelen konden er geen ouders komen kijken en werd anderhalve meter afstand gehouden, volgens Stef was het goed te handhaven. “We hadden aantal vrijwilligers gevonden die wilden helpen om eventueel toeschouwers te weren, maar eigenlijk was dat totaal niet nodig. De ouders zetten de kinderen af bij het hek of de kinderen kwamen zelf op de fiets. Het lijkt alsof het nooit anders is geweest. Alle complimenten daarvoor!”

Succes
“Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom het zo’n succes is, misschien komt het doordat er gewoon weinig is om naar uit te kijken. Er zijn bijna geen activiteiten en er mag heel weinig”, gaat Stef verder. Stef verwacht dat ook de samenwerking met DOS’37, DETO en Sportlust Vroomshoop mee heeft gespeeld. “Degenen met wie ik contact heb gehad, reageerden direct positief. We konden snel schakelen en hebben het in korte tijd veel aandacht kunnen geven. Dat heeft allemaal meegespeeld.”

Hunkering
Volgens de medeorganisator van het voetbaltoernooi waren er vooral positieve reacties. “Je merkt bij de enkeling die je spreekt dat iedereen echt blij is dat er weer een activiteit is. Ouders vinden het leuk voor de kinderen dat ze weer op pad kunnen. De hunkering is er heel erg.”

Westerhaar en Den Ham
Ook andere clubs zoals vv Den Ham of VV Voorwaarts uit Westerhaar kunnen zich melden bij Stef Lamberink. “Als zij ook een voetbaltoernooi willen, kunnen ze mij altijd bellen of mailen. Zij kunnen dan contact opnemen en dan gaan we samen kijken hoe we het kunnen organiseren”, besluit Stef.

Aanmelden
Volgende week woensdag, 13 januari, is er een voetbaltoernooi bij Sportlust Vroomshoop. Aanmelden voor het 4 vs 4 toernooi in Vroomshoop (toegankelijk voor alle Vroomshopers tussen de 8 en 18 jaar) kan via slamberink@zorgsaamtwenterand.nl. Vermeld hier je naam, leeftijd, wel/geen voetballer en je teamnaam. Voor meer informatie kun je bellen via 0546-481456.