Sport & Vrije tijd

Tot de Nek in de Drek immens populair

VRIEZENVEEN – Zaterdag 6 juli is in Vriezenveen de vierde editie van Tot de Nek in de Drek. Het gigantische evenement was binnen 14 uur stijf uitverkocht en kent dit jaar een recordaantal van 7000 deelnemers. Op vrijdag 5 juli is de tweede editie van Steven Pig in concert. Dit muzikale evenement in de manege van De Vjenneruiters begint om 21.00 uur.

Veiligheid

Meer dan 110 hindernissen staan komende zaterdag op de deelnemers te wachten tijdens de mudrun waarvan het thema dit jaar is: ‘Mud dat noe?’ Veel nieuwe obstakels, maar ook oude bekenden voor mensen die de run al eerder hebben gelopen. Deze staan echter dit jaar op een nieuwe locatie, of zijn in een nieuw jasje gestoken. Want de organisatie wil constant vernieuwend bezig zijn! Dit om het aantrekkelijk te houden voor deelnemers en bezoekers. Uitgangpunt daarbij is wel: Veiligheid boven alles!

Drekveld

De eerste categorie gaat zaterdag 6 juli om 10.30 uur van start. Waarna alle andere categorieën volgen. Voor een overzicht en alle starttijden kunnen belangstellenden terecht op de website: www.totdenekindedrek.nl, waar ook alle andere informatie over het spectaculaire evenement te vinden is. Bijvoorbeeld een kaart van het parcours, het zogenaamde ‘Drekveld’. Dit parcours is vrij compact, waardoor het voor bezoekers aantrekkelijk is om de deelnemers op verschillende plekken aan te moedigen.

Vrijwilligers

Het evenement, dat een uithangbord is voor de gemeente Twenterand, wordt gedragen door vele vrijwilligers. Voor hen was het dan ook fantastisch dat Tot de Nek in de Drek een tijdje geleden werd uitgeroepen tot allerbeste mudrun van Nederland. Het bestuur van Tot de Nek in de Drek is hier ook trots op, maar wil er niet te lang bij stilstaan. De bestuursleden zijn komende maandag alweer bezig met de editie van 2020, want dan viert de Vriezenveense mudrun alweer haar vijfjarig jubileum en ook daar wil het bestuur weer iets heel bijzonders van maken!