Sport & Vrije tijd

Tennisvereniging TVWV 40 jaar

WESTERHAAR - De tennisvereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk viert zaterdag 11 september haar 40 jarig jubileum.

In 1981 brachten Henk Klinkien, Henk Nieuwerth, Co Mulder en wijlen Henk de Jager en Frans Elzinga een bezoek aan de notaris na voldoende leden te hebben verzameld. Deze mannen legden het fundament voor de vereniging. De toenmalige gemeente Vriezenveen gaf groen licht voor de aanleg van twee tennisbanen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Er werd begonnen met twee gravelbanen en een koppelunit die dienst deed als kleedkamer.

Na een paar jaar kwam er een houten keet bij die als kantine diende. Aan deze keet zullen veel leden ongetwijfeld veel warme herinneringen bewaren. Na verloop van tijd werden er steeds vernieuwingen en verbeteringen aangebracht rondom de banen. Al vrij snel werd er een sproei- en lichtinstallatie en een oefenkooi gerealiseerd.

In de zomer van 1994 werd er intensief, met man en macht, door vele vrijwilligers begonnen met de bouw van de huidige prachtige kantine. Ook de wens van een all-weather baan werd in 2003 gerealiseerd zodat er het gehele jaar getennist kan worden. Het tennispark was helemaal af toen een aantal jaren later de jeugd een eigen mini-baan kreeg. De tennisvereniging beschikt over drie prachtige tennisbanen en sinds 2019 met goede ledverlichting.

Men besluit: “Natuurlijk willen we dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom wordt er voor alle leden en oud-leden en de mensen met een warm hart voor de verenging een receptie gehouden vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur in de kantine van onze vereniging, welke gevestigd is aan de Zwembadlaan 10 te Westerhaar-Vriezenveensewijk.”