Sport & Vrije tijd

Wim Goos: “Bijzonder dat ik veertig jaar na dato weer in Vroomshoop aan de slag ga”

Tennisvereniging De Bosbaan verwelkomt oud-trainer Wim Goos

Wim Goos (links) en Benno Witzand (rechts) ‘vieren’ terugkeer van Wim.

VROOMSHOOP – Tennisvereniging De Bosbaan sloeg onlangs de spreekwoordelijke handen ineen met Wim Goos (59) uit Nijverdal die in Vroomshoop na jaren de draad als tennisleraar weer oppakt. Dat maakte de vereniging via de website en facebookpagina bekend. Voorzitter Benno Witzand wist de doorgewinterde trainer te strikken voor deze mooie uitdaging bij een club die alsmaar groeit. 

Het aantal nieuwe leden dat vorig jaar kennismaakte met de tennisvereniging was niet meer op één hand te tellen. Volgens Witzand een geweldige ontwikkeling. “Vorig jaar kwamen er maar liefst meer dan 50 nieuwe leden bij. Door deze groei is de vraag naar tennislessen enorm toegenomen. Ook dit jaar verwachten we dat het ledenaantal toeneemt. Ik ben enorm blij met deze ontwikkeling en kijk erg uit naar de samenwerking met Wim.”

Vroeger
Velen zullen Wim Goos, oud-Vroomshoper en tegenwoordig woonachtig in Nijverdal, van vroeger kennen. Goos vertelt: “Het begon voor mij allemaal in 1981 in Vroomshoop. Piet van Nederpelt, de toenmalige eigenaar van de tennishal in Vroomshoop en tennisleraar, kon geen tennislessen meer verzorgen en hoorde via via dat ik met de tennislerarenopleiding zou beginnen. Zodoende benaderde Piet mij om zijn taken bij de tennishal en TC Vroomshoop over te nemen.”

Vier decennia geleden
Precies vier decennia geleden begon Goos’ carrière als tennistrainer. “Ik vind het heel bijzonder dat ik veertig jaar na dato weer in Vroomshoop aan de slag ga. En dat samen met o.a. Benno Witzand, oud-leerling en nu voorzitter van de vereniging en Pim Heinhuis, de huidige tennisleraar. In de vele jaren als professioneel tennisleraar heb ik een gestructureerd lesprogramma opgebouwd, zodat iedereen -zowel beginner als gevorderde- op zijn niveau leert tennissen. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop de leden binnenkort op het tennispark te mogen begroeten.”

Kennismaken
Als de omstandigheden het toelaten, zal Wim vanaf het voorjaar samen met Pim Heinhuis en Carla Siebenga zorgdragen voor de tennislessen van de vereniging. Om potentiële leden (jeugd en volwassenen) kennis te laten maken met tennis kan men vanaf 1 april vrijblijvend twee gratis lessen volgen. Neem voor meer informatie of aanmelden telefonisch contact op met Wim Goos via 06 51646491 (let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar).