Sport & Vrije tijd

Tennisvereniging De Bosbaan heropent sportpark

Tennistrainers Pim Heinhuis (links) en Wim Goos (rechts)

VROOMSHOOP – Aanstaande zaterdag 27 maart heropent tennisvereniging De Bosbaan in Vroomshoop het sportpark. Na de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden zijn de zes gravelbanen gereed voor een nieuw tennisseizoen. Om het seizoen af te trappen, organiseert de vereniging een ‘Maak kennis met tennis’-dag voor potentiële jeugd- en seniorleden die gedurende deze dag gratis en vrijblijvend kennismaken met de balsport die aanhoudend groeit.

Tijdens de ‘Maak kennis met tennis’-dag worden diverse tennisclinics en wedstrijdjes georganiseerd voor jeugd en volwassenen. De potentiële leden kunnen eveneens informatie vergaren over een lidmaatschap en kennismaken met de trainers. Het tennispark wordt volledig coronaproof ingericht en toezichthouders zien toe op het naleven van de regels door de bezoekers. Vanaf 16 maart is het voor senioren weer toegestaan de banen met maximaal vier personen te betreden, mits 1,5 meter afstand gehouden wordt. Dat betekent dat deze groep naast enkelspel ook weer mag dubbelen. Tennis is daarmee een van de weinige teamsporten die tijdens de lockdown door volwassenen mag worden beoefend.

Nieuw dit seizoen: driekoppige trainersstaf
Vanaf komend seizoen staan alle trainingen bij De Bosbaan onder leiding van een driekoppige trainersstaf. Naast Pim Heinhuis als hoofdtrainer verzorgen ook Carla Siebenga en Wim Goos van maandag t/m vrijdag tennislessen. Pim Heinhuis is reeds vier jaar verbonden aan de club en leidt het eerste team van De Bosbaan dat in de derde klasse van de landelijke tenniscompetitie speelt. Carla Siebenga speelt eredivisie dames en geeft al zes jaar, één avond per week, tennislessen. Wim Goos is voor velen een nieuw gezicht. De doorgewinterde tennistrainer werd onlangs verwelkomd bij de vereniging vanwege zijn ruime ervaring en om de groei van de club het hoofd te bieden. Hiermee beschikt De Bosbaan over een deskundige en ervaren trainersstaf die op zowel recreatie- als wedstrijdniveau lessen verzorgt.

Programma + welkomstactie
Om 12.30 uur start het programma voor de jeugd uit groepen 3 t/m 5. Vervolgens gaat om 14.00 uur het programma voor de jeugd van groepen 6 t/m 8 van start. Vanaf 15.30 uur maakt de jongeren van het voortgezet onderwijs kennis met tennis en mogen volwassenen in toss-vorm het dubbelspel beoefenen. Potentiële jeugd- en seniorleden komen na deze dag in aanmerking voor twee gratis kennismakingslessen. Na deze lessen kunnen zij gebruikmaken van de actie waarbij men bij een lidmaatmaatschap vijftien gratis lessen (jeugd) of acht gratis lessen (senioren) krijgt. Met het lidmaatschap mag men eveneens onbeperkt tennissen en deelnemen aan de vele clubactiviteiten. 

Deelname aan de ‘Maak kennis met tennis’-dag is geheel gratis en vrijblijvend. Om het maximale aantal bezoekers te waarborgen, is aanmelden verplicht. Dit kan gemakkelijk via tennistrainer@tvdebosbaan.nl. Ga voor meer informatie naar www.debosbaan.nl.