Sport & Vrije tijd

Eigenaar Stan Hoff: “Stoute schoenen maar eens aangetrokken”

Mystery United: voetbalshirt bestellen zonder te weten welke

VRIEZENVEEN – Een jaar geleden had Stan Hoff niet verwacht dat hij het met zijn bedrijfje Mystery United het zo druk zou hebben. De Vriezenvener verkoopt voetbalshirts, maar klanten weten niet welk shirt ze ontvangen. Stan zag het concept in Engeland voorbijkomen en was benieuwd of hij in Nederland naam kon maken.

“Op 4 januari ben ik met de website live gegaan, maar het idee is wel eerder bedacht”, legt Stan uit. De 26-jarige ondernemer is wel eerlijk dat het concept niet van hemzelf is gekomen. "Ik zag het op social media voorbijkomen in Engeland en kende het concept niet in Nederland. Toen heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en ben ik begonnen.”

Voorraad flink aangevuld
In de afgelopen maanden in zijn bedrijf al flink gegroeid. Mystery United begon met een voorraad van vijftig shirts, maar inmiddels heeft Stan een voorraad van maar liefst 500 volwassenen shirts, exclusief keepersshirt en kindershirts. “In het begin hadden we een keer de voorraad op, maar dat zijn denk ik ook opstartproblemen. Dat gaat niet weer gebeuren”, lacht Stan. “In het begin groeit het aantal bestellingen en weet je niet precies hoeveel shirts je moet inkopen. Maar tegenwoordig weten we het heel goed en loopt het op rolletjes.” Inmiddels is Mystery United zelfs een samenwerking aangegaan met de veelgelezen bladen ELF Voetbal en Panna Magazine voor leuke acties.

“Het vergt veel tijd en aandacht, maar de reacties die ik tot nu toe krijg, zijn heel erg leuk”, gaat Stan verder. Stan is eigen ondernemer, maar krijgt soms hulp van zijn gepensioneerde vader Kees. "Hij is ook een groot voetballiefhebber en speurt bijvoorbeeld regelmatig mee naar nieuwe, gave shirts om de voorraad bij te vullen. Die hulp is heel erg welkom, want ik heb gewoon een fulltimebaan dus dan is het weleens lastig om het te combineren. Het is echt een welkome hulp!”

Hoe bestel je een Mystery Box?
Klanten kunnen een Mystery Box gevuld met een origineel, officieel én recent wedstrijdshirt van een willekeurige profclub op de wereld, inclusief informatie en fun fact bestellen op de website. Klanten weten dus niet welk shirt ze bestellen, maar kunnen het wel aangeven als ze landen absoluut niet willen ontvangen. “Je hebt veel Ajacieden die geen Tottenham Hotspur of Getafe willen bijvoorbeeld. Maar dat is eigenlijk niet de bedoeling, want dat is niet oorsprong van dit concept. Maar we geven de klanten wel die mogelijkheid.”

Mystery United richt zijn pijlen met name op shirts uit de subtop of clubs die niet op het hoogste niveau spelen. “De shirts van topclubs hebben veel mensen al, dus daar zien we geen meerwaarde in”, vervolgt Stan, die ook geen Nederlandse shirts verkoopt. “Wie zit er als FC Twente-fan nou te wachten op een FC Groningen-shirt? Daarom hebben we dat niet in het assortiment.” Mystery United verkoopt voornamelijk shirts van het huidige seizoen, maar in sommige gevallen zijn het shirts van recente voorgaande seizoenen. “Je kunt niet alleen gloednieuwe shirts verkopen, maar doorgaans verkopen we geen shirts ouder dan drie seizoenen.”

Neem ook eens een kijkje op de website: www.mysteryunited.nl of houd de social media-kanalen in de gaten.

Uw reactie