Sport & Vrije tijd

Myrthe uit Vriezenveen is winnaar van regionale voorleeswedstrijd

TWENTERAND - De winnaars van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd zijn Lindy Bendijk en Myrthe Waanders.  Van de tien kandidaten zijn Myrthe en Lindy verkozen tot winnaars.

Lindy zit op basisschool De Ichtus in Lemele. Ze las voor uit ‘Lampje’ van Annet Schaap. De jury bewonderde haar rustige en mooie manier van voorlezen. Ze had ook een prima fragment uitgekozen en nodigde het publiek uit om het boek zelf verder te lezen. Myrthe zit op basisschool De Regenboog in Vriezenveen. Haar fragment kwam uit ‘De Griezels’ van Roald Dahl. De jury prees haar om de goede verstaanbaarheid. Ze las echt voor maar zorgde door afwisseling in tempo en volume dat je echt werd meegenomen in het verhaal.

De schoolkampioenen hebben een filmpje ingestuurd. De jury heeft deze bekeken en twee winnaars aangewezen. Om 15.00 uur werd de uitslag bekend gemaakt tijdens een onlinebijeenkomst met alle schoolkampioenen, juryleden, leerkrachten, supporters en bibliotheekmedewerkers. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde op 14 april 2021.

De jury bestond dit jaar uit:
• Dirry van de Grampel (oud-jeugdspecialist Bibliotheek Twenterand)
• Evelien Wietsma (adviseur Educatie, Cultuur en Samenleving, Rijnbrink)

Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes in een tas van De Nationale Voorleeswedstrijd. Met Lindy en Myrthe maakt de bibliotheek nog een afspraak voor een klein feestje waarbij de oorkondes en prijzen zullen worden uitgereikt.