Sport & Vrije tijd

Looptraining voor beginnende lopers vanaf 17 oktober

ROOMSHOOP - Loopgroep De Zandstuve (LGZ) biedt beginnende lopers ook de komende tijd weer volop de mogelijkheid om na de zomer lekker fit te worden én te blijven. Vanaf zaterdag 17 oktober is er zeven weken lang Yakult Start To Run, met het doel om uiteindelijk liefst 25 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. Meedoen aan deze basistraining voor beginnende lopers is de beste start na de vakantie!

 

LGZ-looptrainer Jacqueline Davenschot ziet de beginnerstraining als een mooie opstap naar een gezonder leven. “Veel mensen willen de kilo’s er na de zomer graag aftrainen. Dat kan prima door met deze looptraining te beginnen. Iedereen kan meedoen en veel deelnemers zien het als een stok achter de deur om het te blijven volhouden. Mijn ervaring is dat deelnemers zich elke week fitter voelen, kilo’s verliezen en elkaar motiveren. Dankzij onze uitleg over de juiste looptechniek en een handig loopschema, kunnen ze doordeweeks zelf lopen. Vaak doen ze dat met elkaar, want dikwijls zie je vanzelf kleine loopgroepjes ontstaan.”

 

De eerste stap

Deelnemen aan de Yakult Start To Run-hardloopcursus kost 49,50 euro. Duo-inschrijvers krijgen allebei 7,50 euro korting. De eerste looptraining van de reeks vindt plaats op zaterdag 17 oktober om 9.00 uur vanaf het clubhuis van de loopgroep op Sportpark De Bosrand. “Wij zijn al druk met de voorbereidingen”, vertelt Davenschot. “Met het verzinnen van leuke trainingen en het spotten van mooie plekjes in de omgeving. Want lekker bewegen in de buitenlucht op inspiratievolle plekjes met gelijkgestemden is een geweldige stimulans om aan je gezondheid te werken. Wij helpen de deelnemers graag met de eerste stap.”

 

Kijk op www.yakultstarttorun.nl voor meer info.