Sport & Vrije tijd

Loopcentrum Völle Wille veelzijdig en gezellig!

WIERDEN/DE POLLEN – Loopcentrum Völle Wille is te vinden aan de 2e Lageveldsweg 12 in Wierden, naast recreatiepark Het Lageveld. Het is een veelzijdig loopcentrum waar les wordt gegeven in tal van loopvormen. Eigenaar Gerrit Jurjens uit De Pollen zegt: “Je kunt bij ons hardlopen, bootcamp-hardlopen en we geven loopscholing, waarbij we vooral op de techniek letten. Maar ook is het mogelijk om gewoon bij ons te komen wandelen. Bovendien beschikken we over zand, heuvels, gras, bospaden en een vlakke ondergrond, je kunt bij ons dus alle kanten op.”

Loopcentrum Völle Wille begon in 2018 op deze locatie [oude locatie Scouting Wierden] met ongeveer 40 leden, maar heeft dat ledenaantal inmiddels zien verdubbelen tot ongeveer 80 leden. Gerrit Jurjens is dan ook een ervaren trainer. Hij is al 37 jaar [conditie]trainer en al 35 jaar looptrainer bij de Almelose Atletiekvereniging SISU, waar hij ook al 40 jaar lid van is. Daarnaast heeft Gerrit Jurjens drie trainers in dienst en zowel hijzelf als zijn drie collega’s zijn allen gediplomeerd.

Mogelijkheden
Trainen onder goede begeleiding is bij Loopcentrum Völle Wille [dat beschikt over eigen douche- en kleedruimte] mogelijk op maandagmorgen, maandagavond, woensdagmorgen, woensdagavond, donderdagavond en op vrijdag- en zaterdagmorgen. Op zondags staat er vaak een duurloop-dag voor de gevorderde lopers op het programma. De donderdagavond is vooral voor mensen die willen afvallen onder begeleiding. Hier krijgt men dan tevens ook voedingsadvies. Gerrit Jurjens zegt: “Zo nam er al een mevrouw deel die 50 kilo is afgevallen!”

En Gerrit Jurjens gaat verder: “Op donderdagmorgen gaan we beginnen met een 60-plus groep. Mensen die slecht ter been zijn kunnen dan bewegen en mensen die goed ter been zijn kunnen wandelen of joggen. Bij dit alles is ook een dokter en fysiotherapeut aanwezig.”

Ook starten in maart de hardloopclinics weer. “Deze zijn erg geschikt voor werknemers van bedrijven, maar ook particulieren, om zich voor te bereiden op bijvoorbeeld de Wiezoloop of Twenterandrun” zegt Gerrit Jurjens. En hij gaat verder: “En in oktober 2022 willen we trainingskampen op Mallorca en Cyprus organiseren voor lopers van de 5 en 10 kilometer en de langere afstanden.”

Goede sfeer
Vanwege de fijne sfeer bij Völle Wille komen mensen vanuit de hele regio inmiddels trainen in Wierden. Gerrit Jurjens hierover: “Koffie en koek na afloop zijn gratis. Mensen komen hier dan ook niet alleen om te sporten, maar ook voor de sociale contacten na afloop van het sporten. De mensen komen en gaan altijd met een grote glimlach! Het is hier dan ook met recht: “Völle Wille”.

Lid worden
Wie lid wil worden van Loopcentrum Völle Wille kan bellen met Gerrit Jurjens via: 06 – 51142754 of kijken op Facebook.