Sport & Vrije tijd

Kunstkring Westerhaar blijft actief bezig!

WESTERHAAR - Kunstkring Westerhaar laat in deze voor de cultuursector moeilijke tijden periodiek iets van zich horen in De Week van Twenterand. Deze week iets over Stefan Galavazi.

Dit is het kunstwerk van Stefan Galavazi. Het is de beeltenis van Mandalorian uit de Star Wars serie. Men zegt: “Stefan is een belangrijke pion in onze kunstkring, zeker nu we al een periode door Corona niet fysiek bij elkaar mogen komen. Hij verzorgt namelijk de digitale verbindingen. Dit is iets wat natuurlijk ook wel bij hem past. Hij is opgeleid in de technische computerkunde.”

Zijn scholen zijn behoorlijk van invloed geweest op zijn verdere leven. Het begon al bij de kleuterschool. Stefan is in december geboren en hierdoor kon hij pas in januari na zijn vierde verjaardag naar de kleuterschool. Toen hij voor de tweede keer dezelfde klas moest doen, zette de juf hem aan het tekenen zodat hij zich niet zou vervelen. De eerste stappen op creatief gebied die zowel in zijn werk als bij het maken van deze kunstwerken belangrijk zijn. Na de basisschool naar het VWO. De volgende stap was HTS technische computerkunde. Hierna stroomde of stoomde hij door naar de universiteit in hetzelfde vak. De eerste stappen op werk waren zodanig dat hij zich steeds meer ging richten op software in plaats van de elektronische techniek.

Hoewel geboren in Drenthe, is hij omdat hij al een half jaar na zijn geboorte naar Arnhem verhuisde meer een Gelderlander, die zich nu heerlijk thuis voelt in Westerhaar of te wel Tukkerland.

Hij gebruikt zijn tekencapaciteiten en zijn gevoel voor ruimtelijke indeling bij het vormgeven in zijn softwarewerk, maar natuurlijk ook voor het maken van tekeningen voor het plezier. Zijn vrouw Agnes maakte hem ongeveer vijf jaar geleden attent op de Kunstkring Westerhaar en hier heeft hij naast het plezier van het ontmoeten van andere mensen het schilderen ontwikkeld. Zoon Hugo stelde zijn vader voor om voor hem Mandalorian te schilderen om op zijn kamer te hangen. Gelukkig kunnen de lezers er nu nog van genieten en in overleg is het ook mogelijk om dit kunstwerk bij je zelf een maand aan de muur te hangen. Stuur hiervoor een email naar: secretaris@kunstkringwesterhaar.nl of kijk op de site van Kunstkring Westerhaar.

De afgelopen jaren hebben honderden amateurschilders de weg naar de vereniging gevonden. Verbazingwekkend hoeveel talent er is in de gemeente Twenterand. En daarbuiten uiteraard, want velen kwamen ook uit omliggende gemeenten.

Reacties

Beste collega schilders,

Zoals jullie weten heeft Vroomshoop ook in de voormalige school D'Óale Skoele Julianastraat 23 gelegenheid om te gaan tekenen en schilderen. Wij hebben woensdagmiddag een inlooop voor vrij schilderen met begeleiding van 13.30 tot 15.30 u voor maar 10 euro. Neem contact met ons op 0546-802992 of stuur een mailtje naar stodel@outlook.com