Sport & Vrije tijd

Koningsrun 2019: Mud Run voor mensen met een extra hindernis

VRIEZENVEEN - Zorgboerderij De Koningshoeve in Vriezenveen organiseert vrijdag 13 september voor de tweede keer een Mud Run voor mensen met een beperking. Een mooi parcours vol obstakels en heel veel modder. “We kijken er erg naar uit” zo klinkt het enthousiast.

Vorig jaar is het idee ontstaan vanuit de sportieve activiteiten bij De Koningshoeve. Men zegt hierover: “Sporten is goed voor lichaam en geest. Dat willen we de mensen hier ook graag meegeven. Iedereen is erg enthousiast. In samenwerking met Fysio Twenterand is besloten ook dit jaar weer een eigen Mud Run op te zetten. Op de weilanden bij de locatie aan de Hammerweg trotseren mensen met een beperking samen met hun buddy het uitdagende hindernisparcours. Hooibalen, pallets, onder een auto door kruipen en natuurlijk heel erg veel modder. Alle hindernissen worden door vrijwilligers gebouwd en met de ervaring van afgelopen jaar mooier gemaakt. Het parcours is absoluut niet gevaarlijk. Voor iedere deelnemer geldt: niks moet, alles mag.”

Inmiddels komen de eerste aanmeldingen alweer binnen. Het maximumaantal deelnemers ligt op 80. Inclusief buddy zijn dit dus 160 mensen. Naast de run zelf zijn er deze namiddag diverse kraampjes met eten en drinken en is er muziek. De opbrengst gaat naar Stichting Kapande, die ondersteuning biedt aan kinderen en jonge moeders in Namibië.

Programma

 

16.00 uur: inloop
16.30 uur: start 1e run voor deelnemers ouder dan 18 jaar
17.00 uur: start run voor deelnemers tot 18 jaar

17.30 uur: start 2e run voor deelnemers ouder dan 18 jaar  

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site van de Koningsrun (www.koningsrun.nl). De kosten bedragen 30 euro per koppel (deelnemer en buddy). Iedere deelnemer krijgt een T-shirt en een echte Koningsrun medaille. Aanmelden is mogelijk tot 1 september.

Informatie

Voor verdere informatie, of voor het aanmelden als vrijwilliger, kunt u mailen naar: koningsrun@gmail.com of bellen met de Koningshoeve: 0546 - 569241.