Sport & Vrije tijd

KombiSport: De trimclub van Twenterand

TWENTERAND - We kennen vele sportverenigingen die zich specifiek bezighouden met een bepaalde tak van sport. Dat kan zijn; atletiek, korfbal, hockey, volleybal, voetbal. Echter er is ook een sportvereniging waar ze bijna al die sporten uitoefenen, weliswaar niet op hoog niveau en in competitie met andere clubs, maar alles op zijn of haar eigen tempo en kwaliteit. Het gaat niet om het spel en het winnen, maar puur om het bewegen.

Men zegt: “We beginnen de training steevast met een paar rondjes lopen rond het veld. De één doet dat hardlopend, de ander dribbelend of gewoon wandelend. Iedereen op zijn of haar eigen tempo. Na de warming-up gaan we geleidelijk over op de bovengenoemde spelen. Het is een sport voor alle leeftijden, ons jongste lid is begin 20 jaar en het oudste lid eind 70 jaar. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Er is een trainer die je begeleidt, maar die je nooit buiten spel zal zetten om mindere prestaties. Die club heet KombiSport, de trimclub van Vriezenveen of liever gezegd Twenterand, want er zijn ook trouwe leden uit omliggende dorpen.”

TUF 50 Jaar
Voorheen heette deze vereniging TUF wat betekent: ‘Trim U Fit’ en is in 1971 opgericht. “Een snelle berekening maakt dat we dit jaar al 50 jaar actief zijn en dat we een jubileumfeestje in het verschiet hebben. Er is nog steeds een fanatiek lid vanaf het eerste uur die mede dankzij zijn wekelijkse bewegingen zijn lichaam fit houdt. Aan de naam TUF stoorden zich veel leden omdat er zoveel woordspelingen geroepen werden als men weer eens het shirt met die naam droeg en zodoende was het tijd voor een nieuwe naam” zo klinkt het.

Bewegen is gezond
Dagelijks worden we er op gewezen dat meer bewegen heel goed is, het is gezond voor lijf en leden. Dat is een heel goede reden om je aan te melden bij KombiSport, de naam zegt het al: Kom bi de Sport en het is, zoals de naam ook zegt, een Kombinatie van sporten. De trainingen zijn op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur en op zaterdagochtend van 8.00 uur tot 9.00 uur op de prachtige locatie van korfbalclub Amicitia op het sportpark aan de Schout Doddestraat.

Men zegt verder: “We kennen geen verplichte deelname of aanmelding. Je bent vrij om één of beide dagen te komen sporten. Nieuwsgierig geworden? Kom geheel vrijblijvend een maand meetrainen en ervaar zelf hoe leuk en gezellig het is.”

Nieuwe trainer
Verder laat men weten: “Zoals gezegd sporten we onder begeleiding van een trainer, maar helaas hebben we net voor de zomerstop afscheid moesten nemen van onze vaste trainer. We hebben een tijdelijke oplossing gevonden; onze oud-trainer helpt ons voort. Momenteel zijn we dus nog op zoek naar een nieuwe energieke trainer. Ben of ken jij die trainer? Wij komen graag in contact!”

Contact
Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.kombisport.nl of op de Facebookpagina. Per mail is men ook bereikbaar [voor vragen]: info@kombisport.nl.