Sport & Vrije tijd

KEV naar NK

VRIEZENVEEN - Onlangs deden verschillende teams van KEV Vriezenveen mee aan de plaatsingswedstrijden voor het NK groepsspringen. En met succes! Alle teams mogen 7 december in Gulpen meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Het jongste team heeft zich in Nieuwleusen weten te plaatsen voor het NK. Dit team bestaat uit Lian Dasselaar, Benthe Fokke, Florien Meijer, Lieke Kerkdijk, Marliek Eshuis, Nienke Schipper, Tamar van Losser, Britt Dasselaar en Saar Quaink. Deze meiden startten de dag op airtrack, dit ging ontzettend netjes! Er werd één klein foutje gemaakt, maar het team plaatste zich als 3e voor het NK! Vervolgens sprong dit team foutloos op plankoline kast, op dit onderdeel gaat dit team als 1e door naar het NK! ’s Middags was het tijd voor de laatste twee onderdelen. Op pegasus trampoline werd erg strak gesprongen en ook op trampoline liet dit team zien dat ze een mooi team zijn, er werden zelfs 4 anderhalve schroeven gesprongen, allemaal netjes tot stand! Ook op deze toestellen mogen de meiden door naar het NK!  Ook het seniorenteam van KEV deed mee aan de plaatsingswedstrijden. Dit team bestaat uit Lisann Starke, Jente ten Donkelaar, Daniëlle Hoff, Sanne Nijhuis, Lianne Schoemaker, Mandy Bosch, Cheyen van der Weide, Rosanne Dubbink en Noëlle Eshuis. Ook zij wisten zich deze dag op alle toestellen te plaatsen voor het NK.

 

In Spijkenisse hadden de juniorenteams de plaatsingswedstrijden. Het mixteam bestaat uit Indy Schoemaker, Seline Oudelaar, Florien Bosman, Lieke Grol, Carmen Meulman, Mees Bekke, Jelle Folbert, Ian Kottink en Daan Scherphof. Dit gezellige team begon de wedstrijd bij het toestel pegasus trampoline en liet zien dat ze niet alleen gezellig zijn maar ook erg netjes kunnen springen. Het team mag dan ook als 1e door naar het NK op dit toestel. Vervolgens was het toestel trampoline aan de beurt. Ook hier werd netjes gesprongen maar werden er wel een paar foutjes gemaakt. Ondanks dat mag het team als 5e door. Na trampoline sprong het team super netjes over de tafel. De jury waardeerde dit met een 3e plaats, wat betekent dat ze ook op dit toestel door mogen. Tot slot het toestel airtrack. Waar het de vorige wedstrijd een stuk beter kon heeft het team deze wedstrijd laten zien dat ze dat zeker kunnen, ze mogen op dit toestel dan ook als 1e door naar het NK. Naast het mixteam deden er ook twee junioren dames teams mee aan deze wedstrijd, deze teams bestaan uit Merel Smit, Meike Wilharms, Noa Exel, Imri de Jong, Noël Siemerink, Guusje Smelt, Iris Exel, Meike Bom, Juliëtte Bom, Imre Nijland, Roos Prinsen, Anke Meijers, Lynn van de Cozijne, Marit Zagers, Madelief Dijkstra, Pien Folbert, Lotte Smit en Indy Kosters. Ook zij hebben ontzettend goed hun best gedaan en mogen mee naar het NK groepsspringen!

 

Al met al waren het geslaagde wedstrijden en mag KEV met alle teams naar het NK op 7 december in Gulpen. De trainsters Kirsten Jansen, Iris van Huizen, Yvonne Omvlee, Thirza Prinsen en Eline Grol zijn super trots op alle spring(st)ers!