Sport & Vrije tijd

Jenny Mels: “Blij dat ik weer lekker in mijn eigen keuken kan bakken”

Jenny houdt goed gevoel over aan Heel Holland Bakt-avontuur

VRIEZENVEEN – Jenny Mels uit Vriezenveen nam dit seizoen deel aan het achtste seizoen van Heel Holland Bakt op NPO1 van Omroep MAX. Het avontuur bij één van de meest succesvolle programma’s van de Nederlandse televisie was echter van korte duur. Jenny moest al na de eerste aflevering de tent verlaten. Al met al houdt ze een goed gevoel over aan het HHB-avontuur.

“Ik vond het echt fantastisch. Het was een feestje om daar te mogen zijn en ik had natuurlijk nooit verwacht om daar ooit te mogen staan. Ik ben altijd al fan geweest van het programma, maar had me nog nooit eerder opgegeven. Ik was zo nieuwsgierig hoe zo’n aanmelding te werk ging dat ik mezelf maar heb opgegeven. Dat ik uiteindelijk werd uitgekozen als één van de tien deelnemers was een grote verrassing.”

Niet op gerekend
Jenny erkent dat ze na het opgeven in februari niet meer had gedacht aan een eventuele deelname. “Ik was er helemaal niet meer mee bezig, totdat ik ineens een belletje kreeg van het programma dat ik in de selectieprocedure zit”, gaat de nuchtere Twentse verder.

Het was geen gemakkelijke procedure, stelt Jenny. Zo moesten ze een filmpje van een minuut maken over zichzelf, moest er een slagroomtaart 2.0 gemaakt worden en een broodproduct. Jenny koos voor een suikerbrood. “Pas als dat goed, lekker en technisch goed genoeg was, mocht je naar de casting. Volgens mij deden in totaal meer dan 600 mensen mee aan die procedure en ik was gewoon één van de 32 deelnemers die mee mocht doen aan de bakdag bij Robért in Oisterwijk. Daarna bleven er slechts tien mensen over die naar de tent mochten en daar was ik er gewoon één van! Dat had ik echt niet verwacht.”

‘Doar zal ’t wa bie bliem’
Dat Jenny het niet zo ver heeft geschopt in het achtste seizoen van Heel Holland Bakt, was in huize Mels voor die tijd al wel duidelijk. “Toen ik me opgaf zei mijn zoon Hidde al: ‘Doar zal ’t wa bie bliem, ma’”, zegt Jenny met een lachende Hidde op de achtergrond. “Uiteindelijk dacht Hidde dat ik bij de tweede aflevering eruit zou gaan en ik zelf en mijn man Erik dachten dat ik een weekje langer zou volhouden. Maar helaas mocht het niet zo zijn.”

Opluchting
Haar eerste opdracht, een cake, mislukte volledig door een ruzie met de oven. Hoewel Jenny zichzelf herpakte bij de tweede opdracht, was het uiteindelijk niet genoeg om door te gaan. Gek genoeg was Jenny opgelucht en deed ze een dansje toen de camera’s uit waren. “Ik denk dat het raar klinkt, maar aan de ene kant was het heel jammer, maar het vergt veel van je dus ik was eigenlijk wel opgelucht.” 

“Het is heel gezellig hoor, maar er zitten zoveel meer mensen achter dan dat je op televisie ziet. Dat is heel anders dan ik gewend was. Aan het einde van de rit was het grote opluchting. Ik had het echt niet nog een week hoeven doen. Ik kon weer lekker in mijn eigen keuken bakken, maar dat is misschien wel de Twentse nuchterheid”, lacht Jenny hardop.

Geen spijt
Hoewel ze opgelucht was dat ze weer in haar eigen keuken mocht bakken, heeft ze geen seconde spijt gehad. “Nee, ik heb absoluut geen spijt. Ik zou het nog weleens willen proberen om dan nog verder te komen, maar nee ik heb geen seconde spijt gehad”, zegt Jenny, die nog dagelijks contact heeft met de andere deelnemers.

“Het mooiste van dit hele avontuur is de bakfamilie. We hebben nog steeds dagelijks contact en dat is echt heel leuk. We noemen ons ook wel ‘De Bakkermakkers2021’. Daarnaast hebben we elke maand afgesproken om samen iets te bakken via Zoom. Zo hebben we onlangs van Chun geleerd om bapao broodjes te maken en binnenkort gaan we apfelstrüdel maken met z’n allen. En dan niet zo’n kant en klare taart, maar dan maken we écht alles zelf!”, aldus Jenny.

Hobby
Jenny is het dagelijks leven promotiemedewerker in diverse supermarkten en zou nooit een eigen bakkerij willen beginnen. “Alsjeblieft niet”, is Jenny duidelijk. “Ik zou er nooit mijn werk van kunnen maken. Het is echt hobbymatig. Ik bak nu thuis veel meer dan voorheen, maar ik wil niet meer dan dat”, besluit Jenny, die wel verschillende cursussen gaat volgen, zoals de American Baking in Zaandam.

Uw reactie