Sport & Vrije tijd

Jennette Jansen werd de afgelopen weken volop in het zonnetje gezet

TWENTERAND - Zoals jullie misschien hebben meegekregen is Jennette Jansen de afgelopen weken al volop in het zonnetje gezet door de familie, vrienden, Gemeente Twenterand, sponsoren, buren en verschillende ondernemers. Heeft Koning Willem Alexander Jennette bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau! Bovendien heeft de Gemeente Twenterand Jennette benoemd tot allereerste ereburger binnen de gemeentelijke grenzen!

Jennette Jansen is een topsportster die op hoog niveau van zich doet spreken met haar handbike.  Niet alleen op de laatste paralympische spelen haalde ze goud en brons maar ze deed al zes keer eerder mee. De paralympische oogst is dan ook vijf keer goud, drie keer zilver en twee keer brons in verschillende disciplines. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al haar haar andere nationale en internationale titels! Dit bijzonder hoge niveau volhouden tot op de dag van vandaag, is echt een feestje waard vond o.a. Rosita van der Kruk.

Bij Rosita zit het organiseren in het bloed en na anderhalf jaar noodgedwongen zonder evenementen, kroop het bloed daar waar het niet gaan kon: ze benaderde familieleden, Gemeente Twenterand en ondernemers e.a. om te vernemen of men op wat voor manier dan ook een bijdrage wilden leveren aan enkele bijzondere weken voor Jennette.

Zwart gat
Een aantal weken inderdaad, je leest het goed. Ooit had Jennette verteld dat zij na de paralympische spelen in zo’n zwart gat valt, wanneer je weer thuiskomt na zo’n mega evenement. De eerste week word je nog volop geleefd vanwege huldigingen en andere aandacht. Na ruim een week is dat voorbij en dan is het ineens zo heel stil om je heen.

Van der Kruk dacht daar iets aan te moeten veranderen. Zo werden genoemde partijen benaderd om te vragen of zij mee wilden doen om Jennette elke week te verrassen met wat moois! Nou dat is gelukt, de bereidheid om deel te nemen was groot en iedereen gunde het Jennette om deze keer eens extra in het zonnetje te worden gezet!         

Grote cheque
Middels een grote cheque, die ontworpen werd door Susan Winkels en geleverd werd door Markant Sign, kreeg Jennette van De Johanneshoeve samen met haar man een ontspannend nachtje weg met ontbijt aangeboden. Een mooie fotoshoot van fotograaf Niek Erents, een jaar lang fleurige bloemen van De Flowerie, een prachtige outfit van Klinkhamer Mode en een make over zal worden verzorgd door Marcus van Teijlingen. Haar eigen sponsor Oegema Transport, maar ook AZB Westerhaar-Vriezenveensewijk en Gemeente Twenterand hebben ook een bijdrage geleverd aan de huldiging! Tijdens de afsluitende woensdagmiddag volgende nog enkele verrassingen, waaronder een private diner voor twee, verzorgd door De Verrassende Tafel!  

Jennette Jansen werd gehuldigd op 13 oktober in Westerhaar voor haar prestaties in gedurende haar lange sportcarrière. Eerst werd zij opgehaald voor een fietsroute door de straten van Westerhaar, met mooi versierde fietsen en een lange skelter trein. Muziek aan en het feest was compleet. Natuurlijk reden we nog een extra rondje om de bewoners van het verzorgingstehuis ‘t Haarhuus volop mee te laten genieten. Daarna werd Jennette toegezongen door de aanwezige gasten in de mooie en feestelijk aangeklede sporthal van Kulturhus de Klaampe in Westerhaar.  O.a. Burgemeester Hans Broekhuizen sprak Jennette toe en prees haar voor al haar bijzondere prestaties. Natuurlijk proostten we met elkaar op het geluk van Jennette met een drankje geserveerd in een speciaal voor haar gemaakt glas en genoten we van lekkere hapjes! Helaas ging op het laatste moment de komst van Paul de Leeuw niet door. Voor zijn nieuwe programma “Het Busje komt zo” wilde hij Jennette een verrassingsbezoekje brengen tijdens de huldiging. Maar door omstandigheden werd dit helaas afgeblazen.  

Kortom: Jennette kan terugkijken op een mooie en bijzondere periode. Haar dank gaat dan ook uit naar een groot aantal sponsoren en vrijwilligers die deze dag en weken tot één groot succes hebben gemaakt. Het was geweldig!