Sport & Vrije tijd

Zomerkamp Vriezenveen 2019 weer voorbij!

VRIEZENVEEN - Het Zomerkamp is voor alle kinderen van de basisscholen, van groep 3 t/m 8, in het dorp Vriezenveen en is in de laatste week van de schoolvakantie. De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers. Er worden in die week 15 tenten opgezet zodat er een heus kampement ontstaat; 120 kinderen (maximaal) kunnen hier aan meedoen. Met sport- en spelactiviteiten worden de kinderen vermaakt; ook is er een overnachting. Afgelopen week was voor de zestiende keer het Zomerkamp. 

 

Voor de meesten een welkome terugkerende activiteit, voor een enkeling een eerste keer. Maar in de laatste week voordat de kinderen weer naar school moeten, is er het Zomerkamp. Het zou prima weer worden en de organisatie had er vooraf alles aan gedaan om het tot een succes te maken. Een mooi programma met verrassende spellen en toch ook weer de vertrouwde survival en niet te vergeten de playbackshow.

 

Al vanaf het begin zat de stemming er goed in. De kinderen vermaakten zich best en de groepsleiding leek alles onder controle hebben. Tevreden werd alles gadegeslagen door de hoofdleiding. Je kunt van alles wel bedenken, maar als alles dan ook zodanig verloopt zo je het vooraf had gewenst, dan stemt het je tot tevredenheid.

 

In aanloop naar dit Zomerkamp moest de organisatie toch nog flink improviseren omdat de vaste geluidsman, Bart de Jong, wegens ziekte er niet bij kon zijn. Gelukkig vond men een prima alternatief. De organisatie was dan ook zeer blij dat T&F licht en geluid de avond van de playbackshow wilde verzorgen.

 

Het Zomerkamp was voor de tweede keer op het terrein achter het gebouw van scouting Admiraal Kruys Groep en het lijkt er steeds meer op dat dit de ideale plek is voor het Zomerkamp. Het doet erg gezellig aan en er is ruimte voor een echt kampvuur. Het voelt als een warme deken en de organisatie is met deze plek dan ook zeer in haar nopjes.

 

De organisatie besluit: “Met grote tevredenheid kijkt de organisatie terug op dit Zomerkamp en bedankt hierbij het bedrijfsleven voor haar steun. Ook dank aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen tot het doen slagen van dit kamp. Tot slot wenst Zomerkamp alle kinderen die weer naar school moeten heel veel succes en hopelijk tot volgend jaar.”