Sport & Vrije tijd

Erwin Nyhoff komt naar Den Ham met ‘Corona Cadillac Concerts’

DEN HAM – Wat De Zandstuve in Den Ham en de grootste Nederlandse festivals (lees: Zwarte Cross, Pinkpop en Lowlands) en poppodia gemeen hebben? Erwin Nyhoff! De muzikant pur sang komt op zaterdag 8 augustus voor een exclusief en intiem concert naar Den Ham. Met voorafgaand een driegangenconcertmenu en bijpassende achtergrondmuziek. Voor de street food liefhebbers is er een foodtruck van ‘Ron & Jerry’s Roadshow’ aanwezig.

 

Met een carrière om over naar huis te schrijven, maar ook met een aantal tegenslagen, is Erwin nog steeds een graag geziene gast in de muziekindustrie. Als frontman van ‘The Prodigal Sons’ en jaren later als soloartiest deed hij verschillende podia aan en verzorgde eveneens het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette. Helaas kwam Erwins carrière op losse schroeven te staan, waardoor hij noodgedwongen afwasser en krantenbezorger werd. Erwin bleef echter altijd muziek maken en ging niet bij de pakken neerzitten. Hij tilde zijn grootste passie opnieuw naar een hoger niveau en met zijn deelname aan The Voice of Holland in 2011 gooide hij direct hoge ogen. Hij werd finalist. Het succes herhaalde zich en de afgelopen jaren reisde Erwin opnieuw langs grotere poppodia, festivals en theaters. Of corona roet in het eten gooide? Integendeel. Erwin maakte van de nood een deugd en blies leven in zijn ‘Corona Cadillac Concerts’.

 

Erwin, je hebt een bewogen carrière achter de rug. Wat heb je van deze reis geleerd?

 

Dat je blij moet zijn met wat je wel hebt en met de kansen die je krijgt. Een mens is snel geneigd om te focussen op dat wat ‘ie niet heeft...”

 

En toen stak ineens corona de kop op. Hoe zagen jouw afgelopen maanden eruit?

 

“In het begin was er een soort van bezinning. Ik ben veel gaan wandelen, fietsen en zelfs hardlopen. Klussen rondom het huis en aan de Cadillac, onderhoud aan muziekinstrumenten en -installatie, etc. Op een gegeven moment gaf ik een paar livestreamoptredens waarvoor ik werd uitgenodigd en toen de maatregelen werden versoepeld, gaf ik optredens bij verzorgings- en bejaardentehuizen. Ik vond het erg zielig dat deze mensen zo opgesloten zaten/zitten. Uiteindelijk kreeg ik het idee de ‘Corona Cadillac Concerts’ de wereld in te slingeren met de achterliggende gedachte dat als mensen niet naar concerten toe kunnen en mogen komen, dan breng ik mijn concerten wel naar de mensen toe. Ik werd er snel erg druk mee. Ik cruisete door heel Nederland en onlangs verzorgde ik een optreden in België. Ik rijd er dan naartoe met mijn Cadillac uit 1958, die tevens als decor dient, en parkeer deze voor of achter het huis of een andere favoriete plek. Zo speelde ik de afgelopen maanden op campings, in parken, industrieterreinen, kerken, bij een molen, in weilanden, tuinen, theaters, op een voetbalveld en nu dus ook bij horecazaken.”

 

Wat horecazaken betreffen, op 8 augustus komen jij en je Cadillac naar Den Ham, wat kunnen we verwachten?

“Een solo-akoestisch optreden met een hoog energiegehalte. Nummers van persoonlijke helden als Elvis Presley, The Beatles, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival en The Eagles. Daarnaast geef ik ook een voorproefje van ‘Legends from Heaven’: een theaterproject dat ik aan het voorbereiden ben en waarbij ik nummers van overleden legendes als John Lennon, Elvis, Jim Morrison, Freddie Mercury, David Bowie, Leonard Cohen, Ramses Shaffy, Herman Brood e.v.a. vertolk.”

 

Dat klinkt veelbelovend. Is er nog iets dat je kwijt wilt?

 

“Dat ik het erg leuk vind deze samenwerking met De Zandstuve aan te gaan, omdat ik geloof in sociaal gedrag. Aardig zijn voor elkaar. Goed eten, een goed glas wijn en de kracht van muziek dragen daar natuurlijk geweldig aan bij. En wist je trouwens dat ik bijna in Den Ham ben geboren? Daarover meer tijdens mijn show!”

 

Kaarten voor het intieme concert van Erwin Nyhoff zijn verkrijgbaar via: www.dezandstuve.nl/zomerprogramma.