Sport & Vrije tijd

DOS’37 bekert verder na winst in Dalfsen

Foto: Jeroen Tempert
Foto: Jeroen Tempert

VRIEZENVEEN - Zaterdag werd om 14.30 uur de derde en laatste wedstrijd in de poulefase gespeeld van de districtsbeker Oost, tussen zaterdag tweede klasser ASC'62 en DOS'37, op het Sportpark Gerner in Dalfsen. Het eindigde in een 1-2 overwinning voor DOS’37, waardoor zij verder bekeren.

 

Het duel begon in een gezapig tempo, waarbij DOS’37 de beste kansen kreeg. De Vriezenveense club had wel wat kleine mogelijkheden, maar de allergrootste kans in de eerste helft was er voor het zwak spelende ASC'62. Een fout op het middenveld in de 43ste minuut van aanvoerder Michel Kamphuis leidde tot een zeer gevaarlijke aanval aan de rechterkant van het veld van ASC'62. Chiel Pasman van ASC'62 wist niet te scoren doordat Patrick Nitert DOS’37 behoedde met een fabelachtige redding voor een achterstand.

 

Net als in de eerste helft begon het tweede bedrijf ook in een laag tempo en veel slordige passes. ASC'62 werd in de 64ste minuut nog een keer gevaarlijk met een van richting veranderd schot, die net langs de paal vloog bij doelman Nitert, was het dan toch DOS'37 dat op verdiende voorsprong kwam en het harde werken beloond zag worden. Het was in de 65ste minuut de onvermoeibare Menno Kamphuis die een fout van een speler van ASC'62 net buiten de zestien afstrafte en vrij kon doorlopen naar de goal van ASC'62 en heel beheerst de bal achter de doelman van ASC'62 stiftte 0-1.

 

Niet veel later volgde ook al de 0-2. De bal werd met een beetje geluk getoucheerd door Menno Kamphuis, viel precies goed voor de voeten van Tom Smoes, en bood hem een niet te missen kans vrij voor de keeper van ASC'62, om de 0-2 op het scorebord te zetten. In de slotfase bracht ASC’62 de spanning terug in de wedstrijd. Na een fout op het middenveld bij DOS'37, kon de man van de gemiste kans uit de eerste helft (Chiel Pasman van ASC'62) in de 85ste minuut zo doorlopen richting Patrick Nitert en in tweede instantie heel knap afwerken en was het 1-2. Nu werd het toch nog een beetje billen knijpen voor de meegereisde supporters uit Vriezenveen, want ASC'62 gooide er daarna nog een klein slotoffensiefje uit, maar dit mocht niet meer baten. Het eindigde een verdiende overwinning 1-2 voor DOS'37.

 

Opstelling DOS'37: Nitert, Brinkman (Tempert 74), Willem van 't Spijker (Wout Kikkert 46), Olde Olthof, Mohamed, Smoes, Michel Kamphuis, Boers (Wietse van 't Spijker 78), Slomp (Fokke 74), Menno Kamphuis (Te Morsche 74) en Lars Kikkert