Sport & Vrije tijd

DETO en Volendam delen de punten

VRIEZENVEEN - Voor DETO Twenterand stond afgelopen zaterdag de tweede thuiswedstrijd van deze nog prille voetbaljaargang op de rol en wel tegen RKAV Volendam. Het eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Fotograaf: John van Mil
Fotograaf: John van Mil

DETO begon gedreven aan de wedstrijd wat al direct een hoekschop en een kans voor Ter Avest opleverde in de beginfase. Wel speelde de ploeg enigszins voorzichtiger dan een week daarvoor en dat is tegen een technische ploeg als Volendam ook zeer verstandig om niet nogmaals in de spreekwoordelijke messen van de tegenstander te lopen. Desondanks creëerde een gedreven en fanatiek spelend DETO behoorlijk wat kansen in de eerste helft. Met name Kevin Aman en Ferdi ter Avest kwamen een aantal keren in gevaarlijke positie voor het Volendam doel maar telkens stond de prima keepende Rick Heuvel in de weg of stond het vizier niet helemaal scherp. Tegenvaller voor DETO was het geblesseerd uitvallen van Kai Wesselink zo’n 10 minuten voor de rust. Zijn vervanger Mart Zwiers kreeg koud in het veld een dot van een kans maar hij raakte de bal net niet goed genoeg om deze tot doelpunt te kunnen promoveren. Hierdoor stond er een 0-0 ruststand op het bord en gezien de kansenverhouding mocht Volendam daar het meest blij mee zijn.

 In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Een aanvallend DETO dat probeerde de openingstreffer te maken en een wat teruggetrokken Volendam. Maar ook in die tweede helft blijkt scoren toch moeilijk voor DETO ondanks nieuwe kansen voor de DETO spitsen. Volendam begint zich zo rond het uur behoorlijk te roeren in de wedstrijd en komt er steeds vaker gevaarlijk uit. In deze fase komt de thuisploeg een aantal keren goed weg. In de 73e minuut redt DETO-doelman Roberto Stopel een zeker lijkend doelpunt op katachtige wijze waardoor de stand gelijk blijft en even later zwijnt DETO als de bal op de paal ploft. Ook in de slotminuten nog een aantal levensgrote kansen voor beide ploegen. In de 87e minuut kan DETO een hard schot ternauwernood van richting veranderen zodat een hoekschop resteert. En in de blessuretijd lijkt DETO dan toch op weg naar de winnende goal als Ferdi ter Avest ontsnapt en vrije doortocht heeft richting doel van Volendam. Ter Avest kan zelf schieten, maar ziet dat de meegelopen Aman er nog beter voor staat, schuift de bal naar links maar ook de goed oplettende Volendam verdediger had dit in de gaten en kon met een sliding de bal net onderscheppen. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0. Gezien het wedstrijdbeeld, waarbij DETO in de eerste helft de bovenliggende ploeg was en Volendam het laatste half uur de gevaarlijkste ploeg was, een uitslag die de veldverhouding recht aan deed. Zo haalde DETO het eerste puntje van dit seizoen.

Opstelling DETO Twenterand:
Roberto Stopel, Tim Bongers, Wybe Kram, Koen Fleer (77. Xaver Slot), Hans Matti, Muhammed Kaya, Karlo Borghuis, Hoeseb Yakob, Ferdi ter Avest, Kevin Aman, Kai Wesselink (37. Mart Zwiers)