Sport & Vrije tijd

Cross Event 2019: Motorclub de Wieke klaar voor tiende editie

WESTERHAAR - Dit jaar organiseert Motorclub de Wieke alweer voor de tiende keer het jaarlijkse motorcrossevent. Dit jaar telt de wedstrijd, op zaterdag 21 september, mee voor de Nazomer-Cup (www.nazomercup.nl) bestaande uit wedstrijden in Staphorst, Dalfsen, Hellendoorn en Westerhaar.

Het crossevent wordt wederom georganiseerd op het voormalig feestterrein aan de Schuineweg in het centrum van Westerhaar. Deze unieke locatie in het midden van het dorp biedt de bezoekers de mogelijkheid het gehele circuit te overzien, onder het genot van een biertje en livemuziek. De organisatie laat weten: “We willen als MC de Wieke de lokale jeugd en enthousiaste hobbycrossers de mogelijkheid geven om kennis te maken met de motorcross middels het organiseren van ons jaarlijkse evenement.”

 

Naast de gebruikelijke mooie dagprijzen van MC de Wieke, telt dit evenement wederom mee voor de MX-Nazomer-Cup waarmee de rijders kans maken op de superbokalen die aan de beste drie per klasse worden uitgereikt voor deze minicompetitie.

 

De lokale hobbyrijders en de bromfietsrijders kunnen gebruikmaken van een KNMV dag licentie, zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen die kennis wil maken met deze spectaculaire sport. Wel is het zaak om je dag licentie zelf tijdig aan te vragen bij de KNMV. De link naar de instructies kan men vinden op de website van MC de Wieke.

 

De baan wordt dit jaar wederom aangelegd in samenwerking Tonny Pol, die met zijn jarenlange ervaring garant staat voor een uitdagende baan, maar die ook zeker geschikt is voor alle niveaus en leeftijden. De lay-out van de baan is te zien op de website: www.mcdewieke.nl.

 

Net als vorig jaar zullen er naast de vele hobbyrijders ook weer vele regionale toppers aan de start staan, zodat dit garant staat voor veel spektakel. Als afsluiting van de dag is er natuurlijk de superfinale, waarbij de toprijders uit de verschillende klassen het tegen elkaar opnemen om ‘De Wieke Superbokaal’.

 

De organisatie zegt: “Dat we in Westerhaar motorcross van een hoog niveau bieden blijkt wel uit het feit dat vele jeugdtalenten uit het verleden zoals: Luca Nijenhuis (65 cc Ned. kampioen), Youri van ’t Ende (85 cc Ned. Kampioen) Rick Elzinga (Ned. kampioen 85 cc) en Raivo Dankers (wereldkampioen 85 cc) in Westerhaar hebben gereden, nu op internationaal niveau rijden, en nog altijd graag naar Westerhaar komen. Al met al staat dit wederom garant voor spektakel en motorcross op alle niveaus op deze unieke locatie in Westerhaar.”

 

De inschrijving gaat dit jaar wederom via voorinschrijving, via de website, kosten bij voorinschrijving zijn 15 euro: https://www.mcdewieke.nl/inschrijven-cross-uit/. Let op: Voorinschrijving is geopend tot en met 19 september. Inschrijving kan verder alleen bij voldoende plek (vol is vol) ’s morgens aan de baan. Kosten zijn dan 20 euro. Wil je verzekerd zijn van een startplek en je eigen startnummer, meld je dan tijdig aan! Voor verdere informatie en het laatste nieuws verwijzen we graag naar de website: https://www.mcdewieke.nl/. “Tot zaterdag 21 september in Westerhaar” zegt de organisatie tot besluit.