Sport & Vrije tijd

Concert Concordia

SIBCULO - Op zaterdag 27 november om 16.00 uur hield muziekvereniging Concordia uit Sibculo een concert in De Horst. Na 1,5 jaar mocht het weer en kon het middagconcert volgens de geldende coronaregels gelukkig doorgaan. Ondanks dat het concert op de middag was hebben de muzikanten voor een mooi volle zaal kunnen spelen. Het was eigenlijk eventjes wennen voor de muzikanten om voor een volle zaal te spelen. Dat was ook wel te merken met het eerste nummer Monte Cervino waarmee het orkest begon. Rustig ingetogen, maar goed.

Daarna kwam het orkest onder leiding van Kimmy Reef los en bracht het voor de pauze de stukken: The Mask of Zorro en A Musical Fantasy van Ennio Salvere ten gehore. Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van Yannick Bergevoet met de nummers: The Rivals, Blue Scots en Kameleon.

Jubilarissen gehuldigd
Drie leden werden door voorzitter Henri Bakhuis gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap; Rosalie Drees 12,5 jaar, Mirjam Ekkel 25 jaar en Jan Leemhuis 70 jaar. Met name Jan Leemhuis 70 jaar en nog steeds spelend lid, is natuurlijk geweldig. Hij is tijdens een ledenbijeenkomst samen met drie anderen: Henk Huisman, Jan Bakhuis en Geert Prenger benoemd als erelid van Concordia. Daarna werd Henri Bakhuis door penningmeester Alie Ekkel gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum. De jubilarissen werden bedankt voor hun inzet en zoals bij het jubileum hoort, ontvingen ze de bondsspeld en de oorkonde.

Na de pauze werd het programma gestart door de jeugdslagwerkgroep met het nummer: Oil barrel beats. Gevolgd door het jeugdorkest met de stukken Suite for Youth en House of Dance. Voor dit nummer was speciaal een DJ aangetrokken in de persoon van jeugdlid Auke Kroek. Ter afsluiting speelde het jeugdorkest het stuk Blue March & Boogie.   

Hierna bracht het orkest de werken At World’s End van Hans Zimmer en eindigde met de Doe Maar Medley. Voorzitter Henri Bakhuis sloot het concert af met dank aan de dirigenten, beheerders van De Horst en het publiek. Dit concert was tevens het laatste optreden van Concordia dit jaar.

Vanwege de huidige coronaregels zullen er dit jaar ook geen repetities meer zijn. Dirigent Kimmy Reef is in blijde verwachting en is nu met zwangerschapsverlof gegaan. Zij zal begin mei weer voor het orkest staan. Vanaf januari (als het weer mogelijk is) zal het orkest tijdelijk worden gedirigeerd door Martijn Blaak.

Na het concert hebben de muzikanten en het publiek nog gezellig nagezeten en om 20.00 uur was De Horst leeg en was iedereen naar huis.