Sport & Vrije tijd

Burgemeester Broekhuizen ‘Stoker’ van OFC Immer Weiter

TWENTERAND - Burgemeester Hans Broekhuizen van de gemeente Twenterand is sinds vorige week ‘Stoker’ van de Overijsselse Fietsambassadeurs Club Immer Weiter.

In het hart van Overijssel, op de Sallandse Heuvelrug, is de eerste échte ‘vélocipèdeclub’ van Nederland en -zeer waarschijnlijk zelfs ter wereld!- in 2016 nieuw leven ingeblazen. (Oud)profwielrenners als Hennie Kuiper, Rob Harmeling, Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Theo de Rooij en vele anderen verenigen zich in de Overijsselse Fietsambassadeurs Club ‘OFC Immer Weiter’, met als ambitie Overijssel en het Oosten te profileren als de bakermat van het fietsen. 

Secretaris Theo de Rooij van OFC Immer Weiter zegt: “Begin oktober ontving ik een mail van burgemeester Hans Broekhuizen die op dat moment op Mallorca aan het fietsen was. Tijdens zijn verblijf op Mallorca werd hij door een van de begeleidende fietsers attent gemaakt op het bestaan van Immer Weiter. Na het checken van de website stuurde hij mij spontaan een mail om te informeren naar het lidmaatschap.

Vanzelfsprekend vonden wij als bestuur dat de burgemeester prima bij onze club zou passen en ik sprak vorige week maandag met hem af in het klantenrestaurant van voormalig Vriezenveens toprenner, meubelondernemer en Immer Weiter Captain Gerben Löwik.  

Tijdens onze ontmoeting bleek dat onze missie en passie uitstekend bij elkaar passen. Aandacht voor gezondheid, onze mooie omgeving en alle positieve effecten van bewegen en fietsen is meer dan ooit actueel. Bovendien waren en zijn onder andere diverse Overijsselse burgemeesters, bestuurders en ondernemers lid van Immer Weiter, de Stokers. En vanzelfsprekend voormalige en huidige toprenners en -sporters uit onze provincie, de Captains. Burgemeester Broekhuizen treedt als Stoker toe tot ons gezelschap en zal waar nodig op de pedalen gaan staan om het verschil te maken.”

Burgemeester Broekhuizen liet op Twitter weten: “Mooie club waar ik mij graag voor inzet.” Wie meer over OFC Immer Weiter wil weten kan kijken op: www.immerweiter.nl.