Sport & Vrije tijd

VROOMSHOOP - Onlangs heeft de Trimclub Vroomshoop haar 50 jarige jubileum gevierd.

50 jarig jubileum Trimclub Vroomshoop

De club laat weten: “Al 50 jaar komen we iedere zaterdagmorgen om 8.00 uur bij elkaar in het Zandstuvebos onder de bezielende leiding van Hendrik Jan Kremer, voormalig sportleraar. Het weer liet ons eerst in de steek, zodat een fietstocht ingeruild moest worden voor een wandeling in het Zandstuvebos. Voor Eef Gouma en Henkdrik Jan Kremer was er een attentie voor het feit dat men al 50 jaar lid is. We sloten de dag af met een borrel bij één van de leden in de tuin.”

Na 10 jaar in hetzelfde tenue te hebben getrimd was het tijd voor iets nieuws. Op de bijbehorende foto is de nieuwe rode outfit te zien. De aanschaf hiervan werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van De Haere, Colpro, Van Dijk Beheer en Innovi.

Men zegt verder: “Er is altijd plaats voor nieuwe leden. Iedere zaterdagmorgen om 8.00 uur komen we bij elkaar bij de parkeerplaats van de tennisvereniging. Samen maken we de korte wandeling door het Zandstuvebos naar de ‘trimplek’. Hier gekomen worden er eerst wat rondjes gewandeld of hardgelopen (en de laatste nieuwtjes uitgewisseld). Daarna worden er in een grote kring rek- en strekoefeningen gedaan in behendigheid en uithoudingsvermogen waarna een kort spel of een estafettevorm volgt. Ondertussen zijn er attributen klaargezet voor ‘tienbal’, en worden er teams gemaakt die het tegen elkaar gaan opnemen. Na dit onderdeel is er een korte duurloop (ieder in eigen tempo, of voor sommigen een wandeling) en daarna maken we ons op voor het ‘ grote spel’. In teams wordt er hevig gestreden om de punten met diverse vormen van handbal. Ook spelen we tot groot genoegen van een ieder wel eens slag- of honkbal.”

Na gedane arbeid is het goed rusten en ieder clublid zorgt beurtelings voor een lekker welverdiend kopje koffie of thee, na de geleverde strijd op het veld. De sfeer is altijd goed, de contributie lager dan overal en een ieder gaat altijd met een goed gevoel weer naar huis, waar de zaterdag nog helemaal voor je ligt om van alles te doen. Ben je ook enthousiast of nieuwsgierig geworden? Kom het gezelschap versterken en wordt lid van de Trimclub Vroomshoop.

Meer informatie? Bel Jan Becker: 0546 – 646020, of Herma Jansen: 0546 - 645654. Sinds kort is er op de woensdagavond een wandelgroep. Vertrek is om 18.30 uur en men is ongeveer 19.30 uur terug. Voor meer informatie Herma Jansen: 0546 - 645654.