Natuur & Milieu

Open Bijenstal en Educatieve Kruidentuin

VRIEZENVEEN - De Bijenstal van de Imkersvereniging Vriezenveen e.o. en de Educatieve Kruidentuin in het Herman Jansen Park zijn allebei open voor belangstellenden. Tijdens de maanden mei, juni, juli en augustus is er in de oneven weken op woensdagmiddag gelegenheid om een kijkje te komen nemen.

Imkers kunnen veel vertellen over het houden van bijen en het oogsten van honing. Er is een nieuwe demonstratiekast waarin je goed kan zien hoe druk de bijen zijn. Met een beetje geluk zie je hoe de koningin een eitje legt. Voor jong en oud is er veel te zien. Natuurlijk is er honing te koop, de echte ‘Vjeanse Wennig’.

In de Educatieve Kruidentuin, een eindje verderop in het park, zijn vrijwilligers aanwezig om te vertellen over kruiden en hun toepassing. Houd anderhalve meter afstand van elkaar en mocht het even wat druk zijn maak dan een wandelingetje door het Herman Jansenpark en probeer het daarna nog eens. Ingang aan de Linthorstlaan of bij sporthal de Stamper in Vriezenveen.

Geopend op deze data
Op de volgende data zijn de Bijenstal en de Educatieve Kruidentuin geopend voor belangstellenden, steeds op de woensdagmiddag van 13.30-16.00 uur. 26 mei, 9 en 23 juni, 7 en 21 juli en 4 en 18 augustus