Natuur & Milieu

Basisschoolleerlingen bezoeken bijenstal

VRIEZENVEEN - In samenwerking met verschillende natuurorganisaties heeft de gemeente Twenterand een lessenserie samen laten stellen voor het project ‘Wies met de Patries’. De Imkervereniging Vriezenveen en omstreken is daar ook bij betrokken en in het kader daarvan is vorige week groep 5 van basisschool De Fontein op bezoek geweest in de bijenstal.

De leerlingen met juffen en ouders werden ontvangen bij het gebouwtje van de ‘Kruidentuin’ waar ze na een korte introductie in kleinere groepen werden verdeeld om een kijkje te nemen in een echte bijenkast. De leerlingen konden met een bijenkap op zien hoe de imkers Gerrit Schoemaker en Gerrit Roelofs raampjes uit de kast haalden en vertelden over het gedrag van de bij.

De kinderen hebben veel geleerd over wat ze zelf kunnen doen voor het welzijn van de bijen met betrekking tot planten, bloemen en bomen. Verder waren er verschillende activiteiten, er kon een vragenspel gedaan worden, er werden kaarsen gerold van echte bijenwas en voor het potje honing dat elk kind kreeg werd een etiketje gemaakt. Ook werd er gretig geproefd van de verschillende soorten honing.

Met veel enthousiasme werd meegedaan aan de afsluitende quiz, waarin duidelijk werd dat de leerlingen echt wat hadden opgestoken tijdens deze leerzame middag.