Algemeen

Zeer geslaagde editie AVT Valentijnscross

TWENTERAND / WIERDEN - Zaterdag 8 februari was de AVT Valentijnscross op Het Lageveld in Wierden. Deze crossloop werd georganiseerd door Atletiekvereniging Twenterand en was de 4e van vijf crosslopen in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit.

Er kwamen ongeveer 500 lopers naar recreatiepark Het Lageveld om deel te nemen. Het parcours was weer verrassend door de inbreng van een paar nieuwe elementen. Na afloop waren de reacties van de deelnemers overwegend positief: “Een cross zoals een cross hoort te zijn.” “Super organisatie.” “Het was top, bedankt!” en daar doet de organisatie, die volledig bestaat uit vrijwilligers, het natuurlijk voor.

 

Natuurlijk waren er ook deelnemers die het crossen zwaar viel. Het parcours is vrijwel volledig onverhard en gaat over het strand, door het bos, over een deel ATB-parcours en een paar pittige bulten. Crossen is daarom niet te vergelijken met het lopen van een wegwedstrijd waar het parcours vaak helemaal verhard en vlak is. Een cross is uitdagend en gaat niet alleen om het halen van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen en het voordeel is dat je er als loper sterker en wendbaarder van wordt. Crossen in de herfst/winter helpt hardlopers om beter te presteren tijdens wegwedstrijden in het voorjaar/zomer.

 

Wedstrijdverslag

 

Om 13.00 uur ging de 10,8 km van start en was het Danny Koppelman van StepOne runningteam die er wederom als een speer van door ging met daarachter Nick Zwienenberg van het ZorgSaam runningteam. Mark Saathof, Ard Vlooswijk (AV '34) en Koen Wiggers uit Hengelo liepen om de 3e positie. Danny Koppelman finishte ook dit jaar weer als snelste met een tijd van 41.41 minuten met daarachter, Nick Zwienenberg als 2e en Ard Vlooswijk als 3e.

Bij de dames liep Saskia Schutte (AV Cialfo) in een tijd van 53.50 minuten naar de winst.  De dames Jolanda van Dam-Dijk en Marieka op den Dries van het ZorgSaam runningteam werden resp. 2e en  werd 3e.

 

Om 14.15 uur ging de 2,5 km van start. Bij de jongens/heren finishte Max Swabedissen uit Rijssen in een mooie tijd van 10.31 minuten. Joran Klumperman (Atletics) werd 2e met Imre ter Halle (Atletics) als 3e daarachter. Bij de meisjes/dames kwam Laura Boers (AV Rijssen) in een tijd van 12.17 minuten als snelste over de finish. Emma de Jong (Atverni) werd 2e en Maren Wessels uit Deventer werd 3e.

Daarna kwam de kidsrun. Een mooie opkomst. Er stonden totaal 64 kinderen aan de start. Een fantastisch gezicht hoe de kinderen fanatiek rond Het Lageveld raceten! Kris Nijzink uit Rijssen werd 1e bij de jongens t/m 9 jaar in een tijd van 8.17. Bij de meisjes t/m 9 jaar ging Sophie Willems uit Rijssen er met de winst vandoor. Bij de jongens 10 t/m 12 jaar was Runar Slinkman (AV Rijssen) de winnaar. Marlou Huijssoon (Atletics) was onverslaanbaar bij de meisjes 10 t/m 12 jaar.

 

De AVT Valentijnscross werd afgesloten met de 5,4 km. 270 deelnemers kwamen over de finish! Robert Gerritsen (ACO van Elderen) finishte als eerste in een knappe tijd van 21.26 minuten met daar achter Gert Tijhuis (Atletics) in 21.47 minuten. Chiel van Mourik (Daventria) werd 3e in een tijd van 22.16 minuten. Bij de dames kwam Deborah Wissink uit Diepenheim als eerste over de finish. Nicola Yousef-Krukkert van ZorgSaam runningteam werd 2e en Laurien te Nijenhuis (AV Rijssen) werd 3e.


Alle uitslagen zijn te vinden op: www.uitslagen.nl. De volgende loop in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit is de Bovenbergcross op 7 maart in Markelo. Meer informatie: www.hetcrosscircuit.nl.