Algemeen

Woonwinkel Frits Vos in Westerhaar bestaat 80 jaar!

WESTERHAAR – Woonwinkel Frits Vos aan de Hoofdweg 185 in Westerhaar bestaat op zaterdag 21 mei op de kop af 80 jaar! Op 21 mei 1942 trouwden Frits Vos en Johanna Vos-Hack en op dezelfde dag begonnen beide ook met de zaak, die inmiddels is uitgeroeid tot de gezelligste woonwinkel van Twente. Op zaterdag 21 mei 2022 van 9.00 uur tot 17.00 wordt dit jubileum gevierd tijdens een gezellige en feestelijke dag. Voor alle bezoekers is er koffie met wat lekkers en voor de kinderen zijn er wat leuke dingen georganiseerd, zo is er onder andere een springkussen.

Vier generaties

Nadat Frits Vos en zijn vrouw Johanna in het moeilijke oorlogsjaar 1942 waren begonnen, kwamen later ook dochters Dikkie en Willie Vos in de zaak. Dochter Dikkie trouwde met Harm ten Napel en samen gingen beide verder, terwijl ook Willie in de zaak bleef werken. Daarna was het de beurt aan de derde generatie. Broer en zus Ankie Koele –ten Napel en Fred ten Napel [zoon en dochter van Harm en Dikkie] namen het stokje over. En inmiddels dient ook de vierde generatie zich aan in de persoon van Renée Koele [dochter van Ankie].

Veelzijdig

Toen Frits Vos met zijn zaak begon was het niet gelijk de woonwinkel die het nu is. In de beginjaren was hij van alle markten thuis. Elektra, kachels, witgoed, fietsen en bromfietsen, voor bijna alles kon je bij Frits Vos terecht. Ook kon je door Frits Vos je tv-antenne laten plaatsen en op de juiste manier laten richten. Zodat je ook goed beeld had. Ook was Frits Vos als één van de weinigen in het bezit van een auto, waarmee hij als gratis taxi optrad voor heel veel dorpsgenoten als dat nodig was. “Dat waren andere tijden” zegt Ankie Koele, “Uiteindelijk is Frits Vos pas in 1962 echt begonnen met meubels.”

Complete inrichting

Inmiddels is men bij woonwinkel Frits Vos al 80 jaar aan het juiste adres voor de complete inrichting van de woning. Ankie Koele zegt: “Wij hebben alles om van uw huis een thuis te maken. Verschillende vloeren, gordijnen, raamdecoraties, meubelen, alles voor uw slaapkamer, accessoires en verlichting. Ons enthousiaste team helpt u graag met het uitzoeken van het perfecte meubel, de juiste kleur en het inrichten van u woning. De nieuwste trends op het gebied van wonen zijn te bewonderen onze ruim 5000m² tellende showroom. De klant kan rekenen op de vertrouwde kwaliteit en service, die verder gaat dan de drempel van de winkel.”

Persoonlijk woonadvies

Hoe ga jij je woonkamer inrichten? Of ben je nou benieuwd hoeveel ruimte je daadwerkelijk overhoud met die ene fantastische tafel in je keuken? Een 3D interieur ontwerp visualiseert het resultaat van een nieuw interieur. Renée Koele zegt: “Indien gewenst kunnen wij een 3D tekening van jouw woning maken. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.”

Eigen meubelen inruilen

En Ankie Koele gaat verder: “Uniek in de meubelwereld, bij aankoop van nieuwe meubelen kun je je eigen meubelen inruilen. Onze specialist komt bij je langs om te kijken wat je eigen meubelen nog waard zijn, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de factuur. Deze ingeruilde meubelen worden in ons magazijn aan de Sibculoseweg 9 aangeboden voor leuke prijsjes. Zo hebben wij voor iedereen, met een budget groot of klein, leuke meubelen. Wij hebben een enorm aanbod in tweede hands meubelen. Kom gerust eens kijken, wie weet staat hier precies het meubelstuk waar jij naar op zoek bent.”

Outlet store

“Opzoek naar nieuwe meubelen voor een leuke prijs? In onze outlet aan de Hoofdweg 181 staan veel verschillende meubelen tegen scherpe prijzen, en zijn uit voorraad leverbaar. In de outlet staan onder andere showroommodellen en meubelen die uit de collectie zijn. Elke week komen er weer nieuwe meubelen binnen, dus kom gerust eens een kijkje nemen. Van banken en eetkamertafels tot accessoires. Alles is te vinden in onze outlet” aldus Renée Koele.

Modern

Waar Frits Vos in 1942 begon met 50 vierkante meter, staat er nu een woonwinkel van ruim 5000 vierkante meter. Ankie Koele zegt tot besluit: “Sfeer is voor ons ontzettend belangrijk, dat weten al onze 22 medewerkers. Daarnaast zijn we betrokken bij onze klanten en hebben we gemoedelijkheid hoog in het vaandel staan. Maar bovenal zijn we een moderne, eigentijdse woonwinkel voor jong en oud!”