Algemeen

Winnaars fotowedstrijd bloemrijke akkerranden bekend

TWENTERAND - Vrijdag 25 september kregen Janien Slot-Veldman en Gerrit Jan Hemmink een heerlijk streekproductenpakket uit handen van Twentse boer en bestuurder Marcel Grashof. Janien maakte als passant en recreant de meest fraaie foto van een bloemrijke akkerrand in gemeente Twenterand. In de categorie ‘mooiste akkerrand’ is agrarisch ondernemer Gerrit Jan Hemmink tot winnaar uitgeroepen. Beiden deden mee aan de fotowedstrijd bloemrijke akkerranden die door het Ondernemersfonds Twente werd geinitieerd.

Via het Ondernemersfonds Twenterand zijn afgelopen winter zaadmengsels beschikbaar gesteld voor agrarische ondernemers. Maar liefst 54 boeren in gemeente Twenterand hebben met deze mengsels een akkerrand ingezaaid. Daarnaast hebben verschillende boeren een insectenhotel geplaatst.

De bloemrijke gras- en akkerranden hebben zowel voor agrariërs als voor de omgeving positieve effecten. Bloemrijk grasland trekt allerlei insecten aan die nuttig zijn in het helpen bestrijden van plagen in het gewas. Daarnaast zijn de bloemrijke akkerranden een verfraaiing van het landschap.

Om wat aandacht te geven aan de inspanning van boeren die een bijdrage hebben geleverd aan meer biodiversiteit en een fraai landschap in gemeente Twenterand, heeft het Ondernemersfonds een fotowedstrijd georganiseerd. Uit de tientallen inzendingen zijn bovenstaande prijswinnaars benoemd en in het zonnetje gezet. Dit zijn de winnende foto’s.