Algemeen

Vrijwilligersdag: De Akker vol bloemen!

VRIEZENVEEN - Ter gelegenheid van de Nationale vrijwilligersdag op 7 december kregen alle vrijwilligers van De Akker en De Zaaier een bloemetje uitgereikt. De actie komt van de gemeente Twenterand in samenwerking met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk en Dick Wichers Bloembinderij. Op woensdagmiddag 8 december kwamen de vrijwilligers coronaproof, dus op afstand en in verschillende tijdsblokken, naar De Akker om de bloemen en de jaarlijkse bedankbrief in ontvangst te nemen. Boekenhuis De Akker viert vanaf 1 december haar 27e verjaardag en tracteert deze maand elke klant bij uitgave boven de 20 euro op een leuke attentie.

Helaas hebben in 2021 de coronacrisis en de beperkingen gezorgd voor nog aanzienlijk negatievere bedrijfs- resultaten van De Akker dan in 2020. De winkelsluiting gedurende vijf maanden, sinds medio december 2020, heeft De Akker heftig geraakt, in omzet, in bedrijfsresultaat, maar vooral ook in morele veerkracht van de vrijwilligers. Op diverse punten is de bedrijfsvoering steeds opnieuw aangepast om het behalen van missionaire en diakonale doelstellingen veilig te blijven stellen. Juist als vrijwilligersorganisatie is De Akker hierbij extra kwetsbaar. Er is een aantal medewerkers dat zelf met gezondheidsproblemen kampt en diverse vrijwilligers zijn al gestopt of gaan binnenkort stoppen.De gebruikelijke verkoop rondom Pasen, Pinksteren, Doop en Belijdenis werd helaas later niet meer werd goed gemaakt, en er zijn veel minder Bijbels en boeken verkocht. Juist nu is het belangrijk om lokaal in plaats van digitaal en online te kopen om winkels in eigen dorp en omgeving instand te houden. Alleen door lokaal kopen kan brede dienstverlening voor diverse goede doelen en winstuitkering in stand gehouden worden.

Rondom de feestdagen en in verband met de COVID regelgeving geldt opnieuw een gewijzigde openstelling voor zowel de diverse Kerkelijk bureaus als voor Christelijk Boekenhuis De Akker. Dat geldt dus ook voor de verkrijgbaarheid van collectebonnen en-munten, de kerstkaartenactie van Reflection/ Stichting Tsjernobyl-kinderen, de pakketten actie voor Werkgroep Oost Europa en als inleverdepot voor Manna. Op de vrijdagen 24 en 31 december is De Akker geopend tot 16.00 uur. Helaas zijn nu ook koopavonden niet mogelijk. In geval van strengere overheidsmaatregelen moet wellicht nog verder worden afgeweken, kijkt u dan op: www.akkerboek.nl of bel of app met 06-43103179 voor maatwerk afspraken. De laatste maanden van het jaar zijn traditioneel het meest belangrijk voor De Akker. Steun de Akker, juist nu in moeilijker tijden en kom coronaproof uw eindejaar inkopen doen. Via email: info@akkerboek.nl of telefonisch (0546-563493) bestellen, kan uiteraard ook; in overleg wordt er bij u thuisbezorgd! Staf, bestuur en vrijwilligers van De Akker en De Zaaier wensen u gezegende kerstdagen, een goede jaarwisseling en veel Heil & Zegen voor 2022!