Algemeen

Veel activiteiten in en rond de Peddemorsboerderij

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 11 mei organiseert de stichting Peddemorsboerderij een voorjaarsmarkt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens deze markt verkopen leden van het Mannenkoor Vriezenveen de overbekende geraniums, Stoud Bijoux leuke artikelen voor Moederdag en kan de expositie: ‘Wie maakt de mooiste foto van Vriezenveen’ bezocht worden. Vrijwilligers van de boerderij gaan oliebollen, koffie/thee en chocolademelk verkopen.

Geraniummarkt bij de Peddemorsboerderij

 

Dit jaar kunnen ook de geraniums van het Mannenkoor Vriezenveen op een centrale plek in het dorp, de Peddemorsboerderij worden gekocht, de geraniums zullen naast de boerderij aan de straat worden uitgestald. Een traditie is een gebruik die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. Dat kun je wel stellen wanneer de leden van het mannenkoor van Vriezenveen al weer voor de 45e keer geraniums aan de man/vrouw proberen te brengen rond Moederdag. In 1975 zijn enkele leden van het mannenkoor hiermee begonnen. Door de constante kwaliteit en de bekendheid van deze actie werd de vraag naar deze planten steeds groter. Met trekkers met platte wagens en auto’s met aanhangwagens werd er volop gevent in de straten. In de hoogtijdagen werden er 10.000 planten in allerlei soorten kleuren, hangers, staand, Oostenrijkers etc. verkocht. Sinds enkele jaren wordt er niet meer aan huis verkocht, maar is de verkoop bij Leemans Transport aan het Oosteinde. Maar op zaterdag 11 mei vanaf 11.00 uur ook bij de Peddemorsboerderij, Westeinde 342.

 

Verkoop sierraden van Stoud Bijoux en meer

 

Tijdens deze voorjaarsmarkt staat er een kraam met artikelen van Stoud Bijoux. Bij Stoud moet je zijn voor mooie sieraden, leuke (woon)accessoires, of als je op zoek bent naar een leuk cadeau. Maar ook gewoon voor een lekker kopje koffie!

 

Wie maakt de mooiste foto van Vriezenveen

 

Maak een bijzondere foto in Vriezenveen, van een gebouw, of straat of persoon of een mooie skyline….., niet standaard maar een genot voor het oog! Uit de inzenders worden de mooiste foto’s geselecteerd door het publiek en een vakjury. De winnende foto’s worden afgedrukt op een bouwhekbanner en tijdens de straatversiering in de feestweek 650 jaar Vriezenveen geplaatst. Deelnemers kunnen tot en met 6 mei aanstaande hun foto afgedrukt op A4 formaat inleveren bij Stefan  Schipper, Westeinde 85, 7671 EL Vriezenveen of bij Dirk Boswinkel, Westeinde 451, 7671 EX  Vriezenveen. De foto’s zijn te bezichtigen op zaterdag 11 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur tijdens de voorjaarsmarkt in de Peddemorsboerderij, Westeinde 342, Vriezenveen.

 

Extra prijzen

 

De allermooiste/beste foto van de 10 foto’s die overblijven, wint ook nog eens een fotoshoot bij Stefan Schipper fotografie ter waarde van 200 euro. Van de mensen die meedoen aan de wedstrijd: ‘Wie maakt de mooiste foto van Vriezenveen’, krijgen alle winnaars van Arnoud Mekenkamp, managing director Ilford Imaging Europe hun foto afgedrukt op A2 formaat. Geweldig gebaar, dus doe allemaal mee en zet Vriezenveen zo mooi mogelijk op de foto.

 

Oliebollenverkoop voor renovatie Peddemorsboerderij 

 

De vrijwilligers van de Peddemorsboerderij bakken op zaterdag 11 mei oliebollen volgens oud recept. Van 11.00 uur tot 16.00 uur wordt er gebakken naast de boerderij bij het spandoek. De aanbieding is 10 oliebollen voor 6 euro. De totale opbrengst krijgt een goede bestemming: de nieuw te bouwen dependance en renovatie. Onlangs heeft de gemeente te kennen gegeven nog niet deel te nemen aan dit project, maar de stichting Peddemorsboerderij is van mening dat deze broodnodige renovatie van de boerderij zelf en dat er een facilitaire gebouwtje komt, extern van de boerderij, zeer wenselijk is. Voor een rendabele exploitatie gericht op de toekomstige ontwikkelingen van nieuwe activiteiten is de nieuwe dependance onontbeerlijk. Hier kunnen onder meer de entreekaarten worden verkocht, de realisatie van een toiletgebouw, een keuken en een garderobe. De Peddemorsboerderij zelf kan dan helemaal in gebruik genomen worden als cultureel centrum.

 

Randgebeuren

 

De vrijwilligers van de Peddemorsboerderij zorgen tijdens deze voorjaarsmarkt en foto-expositie dat er een kopje koffie/thee en chocolademelk geserveerd kan worden.