Algemeen

St. Antonius na zomervakantie verder als kindcentrum TROTZ!

TROTZ! met een Z

VRIEZENVEEN - De St. Antonius in Vriezenveen gaat na de zomervakantie verder als kindcentrum TROTZ! De nieuwe naam staat voor: Toekomst-Resultaat-Ontdekken-Talent-Zelfvertrouwen.

De school is afgelopen najaar op zoek gegaan naar een nieuwe naam. Een naam laat namelijk zien wie je bent en waar je voor staat. De oude naam laat voornamelijk zien waar de school vandaan komt, maar ze zijn zoveel meer dan dat.

De school aan de Koolmees 57 is namelijk een school met een warm pedagogisch klimaat, middels de schoolbrede gedragsverwachtingen, de pauwweken en de lessen in sociaal emotionele ontwikkeling wordt hier vorm aan gegeven. “Je veilig en gewaardeerd voelen is een voorwaarde om te komen tot ontwikkeling” aldus de school.

Het moderne onderwijsaanbod kenmerkt zich door de digitale verwerking van de basisvakken rekenen, taal en spelling. Het vak wereldoriëntatie dat verwerkt wordt middels onderzoekend en ontwerpend leren. Kinderen leren hierbij eigen talenten te ontwikkelen en te versterken en komen in aanraking met vaardigheden die zij in de moderne toekomst kunnen inzetten. De kinderen van TROTZ! maken vanaf groep 1 al kennis met het vak Engels en kunnen naast uitdaging binnen de groep uitdaging aangeboden krijgen in de wekelijkse plusgroep.

Binnen het kindcentrum is ook een peutergroep aanwezig, kinderen vanaf 2,5 jaar zijn van harte welkom om mee te spelen in ‘het peuternest’ van KOV de Hooiberg. De overgang naar groep 1 wordt verkleind. Het meespelen kan al vanaf 1 dagdeel per week.

In de laatste schoolweek hebben de kinderen kunnen genieten van een feestelijke dag. Joshua en Nicole van JONI Connect uit Nijverdal hebben in de buitenlucht workshops verzorgd voor alle kinderen. Iedere groep had een aandeel in de openingsdans. Voor groep 8 was er een solostuk voorbereid. Nog één keer ‘shinen’ tussen alle medeleerlingen. Het leerkrachtenteam genoot van het enthousiasme van de leerlingen, iedereen deed mee met de mooie en coole moves. Joshua en Nicole hadden de eer om de naam te onthullen tijdens hun optreden. Kindcentrum TROTZ! staat klaar voor de toekomst van uw zoon/dochter