Algemeen

Tour de Vjenne 2019

VRIEZENVEEN - Het is een traditie. Het Historisch Museum Vriezenveen zorgt elk jaar in het begin van de zomer voor een prachtige tocht door het Twentse landschap. Men zegt: “Ook dit jaar doorkruisen we met twee keer een stop, één in Tubbergen en één in Denekamp, weer heel bijzondere delen van Twente.”

De Tour de Vjenne wordt twee keer gereden, een keer op 22 mei en een keer op 20 juni. Beide keren is de start om 13.00 uur vanaf de veemarkt aan de Bouwmeesterstraat te Vriezenveen. In Tubbergen is er een stop bij de basiliek en in Denekamp bij Wonderryck staat er voor de deelnemers koffie/thee of cappucino met appeltaart klaar. Bovendien kan men er op de foto met ‘Loesje’. Voor wie durft, want Loesje is een levende koningspython. In Wonderryck staat er ook een gids klaar voor een rondleiding, is er een 3D film te bekijken en is er gelegenheid een wandeling te maken door de mooie landschapstuin.

 

Om mee te kunnen doen aan deze bustocht door het wonderschone Twente kunt u zich opgeven bij het Historisch Museum, Westeinde 54 in Vriezenveen. U kunt daar ook de kaartjes voor de tocht kopen à raison van 24 euro. Het telefoonnummer van het museum is: 0546 - 563476.