Algemeen

Toon van Dam liep marathon van Rotterdam voor het goede doel

Toon van Dam (rechts) met zijn nicht Karin en neef Joost.
Toon van Dam (rechts) met zijn nicht Karin en neef Joost.

TWENTERAND - Toon van Dam (22 jaar) heeft zondag 7 april de marathon van Rotterdam gelopen. Hij heeft dit gedaan met een speciaal doel: geld inzamelen voor 'Cherries on Top'. Dit is een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar de behandeling van kanker. Deze organisatie wil positiviteit en strijdbaarheid uitstralen, in plaats van verdriet en angst.

 

Toon van Dam zegt: "Kanker is een ernstige ziekte, en soms komt die wel heel dichtbij in je eigen familie of vriendenkring. Ik kan niet veel doen, maar door mij te laten sponsoren voor de marathon, kan ik toch een steentje bijdragen. Ik wil iedereen dan ook bedanken die mij gesponsord heeft: familie, vrienden, clubgenoten, én een aantal bedrijven uit Vroomshoop: Sickman personenvervoer, AK schoonmaak, Van der Goot de echte bakker, en Kaas en Smaak (in Wierden). Ik heb al een mooi bedrag bij elkaar gelopen, maar er is natuurlijk altijd meer geld welkom. Mensen die een bijdrage willen leveren, kunnen een bedrag overmaken op: NL33 INGB 0008998989 ten name van Cherries on Top, Marathon Toon. Alle kleine beetjes helpen!"

 

Toon van Dam heeft zijn eerste marathon gelopen in een tijd van 3 uur, 32 minuten en 52 seconden. Een prima prestatie! Daarna kon hij bijna geen stap meer zetten! Zijn opa van 87 jaar zou hem er op dat moment met gemak uit lopen met zijn rollator! Dat maakt de ervaring echter niet minder mooi en dus is het voor herhaling vatbaar.