Algemeen

Tom Hallink bracht acht dagen door in Kamp van Koningsbrugge

DAARLERVEEN - Sportschoolhouder Tom Hallink uit Daarlerveen kijkt met voldoening terug op z'n deelname aan Kamp van Koningsbrugge van de AVROTROS. “Nee”, zegt hij zelfverzekerd, “aan opgeven heb ik nooit gedacht. Doorgaan en de eindstreep halen was mijn doel.”

Van de vele aanmeldingen voor deelname aan het programma werden vijftien mensen uitgekozen; uiteindelijk haalden zes van hen de eindstreep. Wekelijks waren hun belevenissen op donderdagvond op Nederland 1 te volgen.

Zijn optreden in het programma heeft ervoor gezorgd dat hij meer bekendheid heeft gekregen in de omgeving en spontaan door mensen wordt aangesproken. “Ja, en dan moet ik vertellen over mijn avonturen.”

 

Zwaar

 

Vertellen over zijn avontuur doet hij graag. In totaal heeft hij acht dagen in Kamp van Koningsbrugge doorgebracht. Eerst in Winterberg in Duitsland, later in de buurt van Arnhem. “Lang niet alles van wat we meegemaakt hebben, kreeg je op tv te zien. Bijvoorbeeld dat je wakker werd gemaakt om een observatiepost te bemannen.”

 

Tom vertelt dat hij doordat hij constant feedback kreeg van de instructeurs zichzelf meerdere keren tegengekomen is. “Maar ik kan goed tegen hiërarchie en het was de bedoeling om fysiek en mentaal je grenzen op te zoeken. En je kunt meer, veel meer dan je denkt.”

Ruiterlijk bekent hij: “Toch heb ik weleens gedacht: oh, oh, daar gaan we weer. Je wist nooit wat er ging gebeuren. Zeker na zo'n korte nacht was het zwaar. Maar alles bij elkaar vond ik het super gaaf.”

 

Wat hij ook heel prettig vond, was om een poosje zonder mobiele telefoon door het leven te moeten gaan. Lachend vertelt hij over het zwemmen: “Met als maaltijd droog brood, tien boterhammen op een appeltje en wat water moest je met bepakking het zwembad in. Echt geen pretje.”

 

Vriendschappen

 

“Het was het avontuur van mijn leven; ik zou het zo weer doen. Als ik voor een ander dergelijk programma gevraagd word, zeg ik zo ja. Tijdens de training zijn er ook vriendschappen voor het leven ontstaan. Je leert elkaar heel goed kennen en moet elkaar volkomen vertrouwen. Maar echt, alles bij elkaar was het top.”

Zichzelf en de anderen terugzien op de tv was af en toe toch wel erg confronterend. “Ik dacht dan ja, zo ben ik.”

 

Bekendheid

 

Tom is best trots dat hij de leiding kreeg bij de laatste opdracht en een uitnodiging  voor een officiële commandotraining bij Defensie. “Ik was niet de enige, hoor”, relativeert hij. “Maar ik heb m'n sportschool Control Club in Wierden, daar wil ik mee door. En die draait mede door mijn tv-bekendheid echt goed. Bedrijven en particulieren weten me te vinden en ik ga een Extreme Event voor zo'n tweehonderd deelnemers houden. Samen met de Yu Man Race in oktober de In-Yu Man een loodzwaar evenement met fysieke en mentale uitdagingen. Dat lijkt een beetje op de training die ik zelf gehad heb.”