Algemeen

Tjoeke Tjoek rijdt weer in Daarle en Den Ham

DAARLE / DEN HAM - Op zaterdagmiddag 18 juni reed Tjoeke Tjoek weer door Daarle en Den Ham. Na bijna een jaar zagen, schuren en schilderen is de trein van Zorgboerderij Erve Wessels weer helemaal gerestaureerd en klaar om haar deelnemers te vervoeren. 

Het eerste uitje was gelijk een mooie samenwerking tussen Zorgboerderij Erve Wessels en GroenRijk Den Ham (Timmerman). Erve Wessels biedt zinvolle dagbesteding aan jeugd en volwassenen. In de afgelopen weken is er druk geknutseld voor Vaderdag en zaterdagmiddag werden de werkstukken door de deelnemers ingeplant bij GroenRijk. GroenRijk was gelijk enthousiast en wilde graag meewerken aan dit leuke idee. Ze hebben dan ook aangeboden om de planten te sponsoren.

Tjoeke Tjoek is al jaren een bekend begrip in de regio en werd vooral gebruikt voor feesten en partijen van de toen nog Tjoeke Tjoek Boerderij. In 2016 is Tjoeke Tjoek Boerderij definitief een zorgboerderij geworden met de huidige naam Zorgboerderij Erve Wessels. Trein Tjoeke Tjoek is altijd blijven rijden. Niet meer voor feesten en partijen, maar om de deelnemers van de zorgboerderij mee te nemen op uitjes in de regio. Omdat de trein in de afgelopen periode bijna niet kon worden ingezet vanwege de pandemie is besloten deze te restaureren.