Algemeen

Spektakel van Hoge Hexel beleeft vijftiende editie: Hexel on Wheels

HOGE HEXEL – De voorbereidingen voor de vijftiende editie van Hexel on Wheels naderen de eindfase, over anderhalve week is het namelijk weer zo ver: power en pret met Pasen in Hoge Hexel. Het jaarlijkse familie-evenement met auto- en motorcross Hexel on Wheels staat weer op stapel. De organisatie is begonnen met de inrichting van het terrein op de kruising van de Bekkenhaarsweg en Bekkenhaarszijweg in Hoge Hexel. De eerste contouren van de auto- en motorcrossbanen zijn al zichtbaar.

Dit jaar is er weer een spectaculair programma samengesteld. Op de zaterdag 20 april en de maandag 22 april kunnen liefhebbers weer genieten van de autocross en motorcross, waarbij ook de quads niet ontbreken. Ook mooi: dit jaar zijn de zitmaaiers terug! Een geweldig gezicht om deze opgevoerde machines soms letterlijk over de baan te zien vliegen. Het is beide dagen ook mogelijk om een kijkje te nemen in het rennerskwartier. Sta tussen de deelnemers en zie hoe ze de voertuigen voorbereiden op de wedstrijden.

En dat Hexel on Wheels een evenement voor het hele gezin is, bewijst het Kinderdorp. Met diverse attracties, zoals een draaimolen en springkussens, een paashaas en ballonnen act is dit de plek waar alle kinderen zich kunnen vermaken. Trouwens, op de maandag mogen kinderen tot en met twaalf jaar gratis naar binnen! De zaterdag is sowieso voor jong én oud gratis toegankelijk. En in tegenstelling tot veel andere evenementen heeft de organisatie van Hexel on Wheels er ook dit jaar weer voor gekozen om het parkeren gratis te houden.

Het programma tijdens de twee dagen is breed. Zo geeft Veilig Verkeer Nederland demonstraties, zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om in een gekantelde auto te zitten en voel je aan den lijve hoe het is om hier op een veilige wijze weer uit te komen. Ook is er een RC-team dat een demonstratie geeft met professionele op afstand bestuurbare auto’s. Beide demo’s worden op paasmaandag gegeven.

Tijdens de cross verzorgen het Hexels Piraten Team en de dj's van G&D Music voor sfeer en gezelligheid in de feesttent. Op maandag wordt het publiek bovendien getrakteerd met een optreden van de Beatcrooks.

Hexel on Wheels is op zaterdag gratis toegankelijk. De toegangsprijs op paasmaandag is voor iedereen vanaf dertien jaar tien euro. Het parkeren is op beide dagen zoals gezegd gratis. Het terrein is op zaterdag vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur toegankelijk en op maandag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie en inschrijven voor deelnemers verloopt via de website van Hexel on Wheels: www.hexelonwheels.nl en bekijk ook de Facebookpagina voor al het laatste nieuws: www.facebook.com/hexelonwheels.

 

 

 

Programma paaszaterdag:

Autocross:

·         Dames klasse

·         Hexels kwartiertje

·         Hexelse helden

·         CitroCasa

Motorcross:

·         Automaten en scooters

·         Schakelbrommers

·         Quads t/m 150 cc

·         Quads t/m 250 cc

·         Quads senioren boven 400 cc

Kinderdorp

·         Draaimolen

·         Springkussens

·         Diverse kleine attracties

 

Programma paasmaandag:

Autocross:

·         Autocross tot 1900 cc

·         Autocross vanaf 1900 cc

·         Rodeo

·         Sprinters

Motorcross:

·         50 cc

·         65 cc kleine wielen & grote wielen

·         85 cc kleine wielen & grote wielen

·         125 cc

·         250 cc

·         500 cc

·         MX Hobby

·         MX Veteranen

·         MX Dames

Kinderdorp

·         Springkussens

·         Draaimolen

·         Bungee-trampoline

·         Schminken

·         Diverse kleine attracties

Hexelse Paasparty

·         G&D Music

·         BEATCROOKS