Algemeen

Speciale bevrijdingsvlag werd weer zichtbaar

Zittend vlnr: Suzanne Ekkel, Jeanine de Jong, Floris Eising, Gerwin Plaggemars. Staand vlnr: Mariska Eggens, Hans Nieboer

VROOMSHOOP - Op maandag 5 april werd er gevlagd in Vroomshoop ter gelegenheid van 76 jaar bevrijding. De speciale Bevrijdingsvlag, die massaal werd veroverd tijdens 75 jaar vrijheid in 2021 werd weer zichtbaar.

Op 5 april 1945 werd Vroomshoop na een bewogen laatste oorlogsdag bevrijd door de Manitoba Dragoons uit Canada, waarbij zich het lokale verzet ook niet onbetuigd liet. De leden van het 4 mei comité Vroomshoop liet zich aan de vooravond van de lokale Bevrijdingsdag fotograferen met de speciale bevrijdingsvlag op de Grote Puntbrug, de locatie waar de bevrijders op 5 april 1945 onder groot gejuich Vroomshoop met hun gevechtswagens kwamen binnen rijden. 

Deze locatie maakt deel uit van de Memory Route 1940-1945, die tot en met 5 mei kan worden afgelegd. Routegidsen zijn gratis af te halen bij café cafetaria Nieuwoord, Nieuwstraat 1-2, op een steenworp afstand van het begin van de route of bij Het Punt aan de burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop.

Uw reactie