Algemeen

Slechtziende Jeanet Kikkert brengt duizenden dopjes!

VRIEZENVEEN - Het KNGF inzamelpunt voor plastic dopjes voor geleide honden van Jeanet Kikkert in Vriezenveen bestaat deze maand vijf jaar. Dat vroeg om iets bijzonders! En daarom had Jeanet Kikkert voor haar dertiende rit sinds 19 augustus 2017 iets bijzonders bedacht.

Jeanet Kikkert is een slechtziende inwoonster van Vriezenveen en ze is al vijf jaar officieel inzamelpunt voor de KNGF voor plastic dopjes voor geleide honden, en is ingeschreven bij stichting D-Dog. Op 19 augustus 2017 was haar eerste donatie aan het doppendepot in Aalten. Onlangs dus haar vijfjarig inzameljubileum en om dat te vieren heeft Jeanet Kikkert 23 vuilniszakken met doppen gebracht naar het doppendepot in Aalten, met een totaalgewicht van 126,4 kg. Vanaf het begin in 2017 zijn er 278 vuilniszakken door haar afgeleverd met een totaalgewicht van 2290,2 kg, een hele prestatie!

Maar dat afleveren van de dopjes deed ze ditmaal niet alleen. Ze ging met drie trikers op pad om de dopjes naar Aalten te brengen. Jeanet Kikkert zegt: "Wat was het een geweldige ervaring. Super dat drie mannen zich hiervoor volledig belangeloos hadden aangemeld, om mij met hun trikes en de doppen naar Aalten te brengen. Ook super dat mijn doppenvrijwilligers er waren om ons uit te zwaaien! In Aalten aangekomen stond Henré Kikkert al te wachten en was het feest compleet toen ik Jan en Annie Gussinklo kon verrassen."

En verder: "Na de koffie met een lekkere Vriezenveense kozak en appeltaart van Het Vrieshuis, kon de meegebrachte voorraad doppen worden gedeponeerd en was het tijd voor een rondje met de trike. Het was voor allen een fantastisch leuke ervaring! Als dank kregen de trikers heerlijke Twentse krentenwegge van de Johanneshoeve en droge worst van Het Vrieshuis."

En tot slot zegt Jeanet Kikkert: "We hopen dat jullie allemaal weer veel schone doppen komen brengen [Mauritshof 41, Vriezenveen] en willen alle spaarders en helpers hartelijk bedanken."