Algemeen

Twee roetveegpieten en glutenpiet in Vriezenveen

Sinterklaas en Zwarte Piet op weg naar Twenterand

TWENTERAND – Op zaterdag 16 november arriveren Sinterklaas en Zwarte Piet in Twenterand, alleen in Westerhaar komen ze een weekje later aan.

Geerdijk en Vroomshoop

 

Om 13.30 uur is de aankomst in Geerdijk. Daarna gaat het richting Vroomshoop waar om 14.00 uur de aankomst is. Let op! In verband met werkzaamheden aan het kanaal komen Sinterklaas en Zwarte Piet dit jaar niet met de boot aan in Vroomshoop (wel met de boot in Geerdijk), maar komen ze met een speciale wagen aan op het Julianaplein. Rond 15.00 uur verwacht men aanwezig te zijn in Het Punt, waar de pietengym is. Dit jaar ontvangen alle kinderen een schoentje welke ze thuis in kunnen kleuren en vouwen. Dit schoentje mogen ze woensdag 20 november in het Sinterklaashuis inleveren (dit is in de Passage naast Harry ten Brinke) tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Sinterklaas en Zwarte Piet zullen hier ook aanwezig zijn. In dit huis slaapt en werkt Sinterklaas aan alle cadeautjes surprises en gedichten. Zaterdag 30 november tussen 14.00 uur en 17.00 uur mogen de kinderen hun schoentje weer ophalen en ook dan zal Sinterklaas samen met zijn pieten aanwezig zijn.

 

Vriezenveen

 

Vriezenveen pakt het dit jaar totaal anders aan [zie ook artikel in het kader]. Sinterklaas komt om 17.00 uur met zijn stoomboot aan bij een verlichte kade. Er volgt een avondintocht met verlichting en een spetterende lasershow op het Tilanusplein. De pieten die door Sinterklaas vooruit zijn gestuurd zijn op zoek naar de tijd: dit is de rode draad in de verhaallijn van de Sinterklaasintocht 2019. De pieten hebben het er maar wat moeilijk mee en zijn hun oriëntatie qua tijd volledig kwijt. Komt Sinterklaas op tijd, en komt hij nu met de trein of toch met de stoomboot? De pieten komen er achter dat de aankomst in Vriezenveen verplaatst wordt naar 17.00 uur. Dat brengt hen op het idee om alle kinderen te vragen een lampje mee te brengen.

 

Dit alles is de week voorafgaand aan de intocht te zien in een speciaal gemaakt filmpje op: www.sinterklaasvriezenveen.nl. Alle basisscholen uit Vriezenveen zullen dit filmpje aan hun leerlingen laten zien om ze alvast in de stemming te brengen. De stichting die verantwoordelijk is voor de organisatie van de intocht van Sinterklaas heeft besloten het dit jaar over een andere boeg te gooien. Een heuse verlichte avondintocht moet een nieuwe dimensie geven aan de intocht van Sinterklaas in Vriezenveen. De route is daarom enigszins ingekort en de stoet zal zonder tussenstop naar het Tilanusplein gaan. Sprookjesachtige taferelen zullen zich voordoen op het Tilanusplein voor de Grote Kerk. Dans- en muziekpieten gaan er een swingende show van maken. En als klap op de vuurpijl wordt er afgesloten met een spetterende lasershow in het thema van Sinterklaas en 650 jaar Vriezenveen. Start programma aankomst de brug om 16.45 uur. Aankomst op het Tilanusplein 18.30 uur. Einde pietenfeest en lasershow 19.00 uur. Voor alle informatie: www.sinterklaasvriezenveen.nl.

 

Den Ham

 

Op zaterdag 16 november maakt Sinterklaas zijn opwachting in Den Ham. ’s Middags tijdens het schemer, zo langzamerhand een traditie in Den Ham, wordt om 16.15 uur Sinterklaas op de Brink verwacht. Vanwege de wegwerkzaamheden in het dorp heeft de organisatie Sinterklaas gevraagd om dit jaar met een vliegtuig te komen. Het organiserend comité zorgt in overleg met Sinterklaas voor marshalls, zodat de Sint een veilige landing zal maken. Het dweilorkest van muziekvereniging Juliana zal de Sint opwachten op de Brink. De Pietenband zorgt voor de rest van de muzikale omlijsting van dit gezellige feest. Voor alle kinderen zijn er leuke verrassingen en strooigoed. De kinderen van Den Ham ontvangen deze week een uitnodiging voor Het Grote Sinterklaasfeest op de Brink. Deze uitnodiging bevat een knutselwerkje van een vliegtuig. Ook bij een aantal winkels liggen formulieren voor kinderen die niet in Den Ham naar school gaan (supermarkt Jumbo en kapsalon Bijlstra Haarstyling). Jaarlijks verwelkomt de Sint en zijn grote gevolg in Den Ham vele bezoekers, uit het dorp en verre omstreken. Ook dit jaar verwacht de organisatie een grote opkomst. Kijk ook op de Facebookpagina: Sinterklaas in Den Ham.

Westerhaar

Zaterdag 23 november 2019 is het zover. Dan komt Sinterklaas met zijn gevolg naar Westerhaar. De Sint zal om 13.30 uur arriveren op de Sluus. Van daaruit zal de stoet vertrekken richting Kulturhus De Klaampe. Meer details gaf Sinterklaas nog niet vrij over de intocht in Westerhaar.