Algemeen

Sam de Jong laat zijn lange haren knippen voor Stichting Haarwensen

Foto door: westerhaardigitaal.nl

WESTERHAAR - De 10-jarige Sam de Jong uit Westerhaar laat zijn lange blonde krullen afknippen. Ruim drie jaar lang liet hij zijn haar groeien. Bewust! Sam wil zijn haar schenken aan https://haarwensen.nl. Deze stichting maakt pruiken voor kinderen. De kinderen krijgen de pruik gratis van de stichting. Dit kan dankzij kinderen en ook volwassenen zoals Sam. Door het haar te doneren is het mogelijk een pruik te maken.

 Alleen zijn de kosten voor het maken van een pruik best hoog. Het kost € 1.500, -. Sam heeft een actie opgestart om geld binnen te halen om deze kosten te kunnen betalen. Zodat het kind dat de pruik met het haar van Sam krijgt, deze ook echt gratis kan krijgen. Het streefbedrag van Sam is € 750, -, maar stiekem hoopt hij natuurlijk op vèèl meer. Zijn droom is € 1.500, - bij elkaar te krijgen.

Sam wordt best vaak voor een meisje aangezien, maar dat maakt hem niks uit. Hij is al die jaren vasthoudend geweest en hij gaf niet op. Zijn haar moest groeien! Nu is het haar lang genoeg. Als zijn streefbedrag binnen is gaat hij naar de kapper. Dat zal nog best spannend zijn. 

Wie helpt Sam naar zijn streefbedrag (en verder?) Hoe meer mensen meedoen, hoe eerder Sam naar de kapper kan gaan. De actie, en de link naar de doneer mogelijkheid vindt men op: https://haarwensen.nl/acties/64/sam-schenkt-zijn-haar-helpt-u-met-de-kosten