Algemeen

Riekus Blauw benoemd tot lid van verdienste

VROOMSHOOP - Het gemeentebestuur van de Poolse stad Sulecin heeft Riekus Blauw uit Vroomshoop benoemd tot lid van de verdienste. Blauw ontving uit handen van voorzitter van de gemeenteraad, Jan Szymzyszyn het beeld ”Verdienstelijk”. Aanvullend waren er lovende woorden door Locoburgemeester Iwona Walczak en Adrezej Zelechoski directeur van maatschappelijk Welzijn Sulecin. In het bijzijn van vele genodigden werd Blauw geprezen om zijn jarenlange trouw inzet voor de inwoners. Riekus Blauw werd vooral geprezen om zijn veelzijdigheid in de hulpverlening en zijn jarenlange vasthoudendheid om Poolse mensen te helpen. Aan het eind van de plechtigheid sprak Irena Ecjhart namens Riekus Blauw een passend dankwoord.

Veelzijdigheid

Blauw werd  ook geroemd om zijn vele verdiensten voor de inwoners van Sulecin en de omliggende dorpen Zubrow, Smogory en Torzym. Ook zijn hulpacties voor het kindertehuis Razem en het verzorgingstehuis Turski Dom werden in dat verband genoemd. Ruim 30 jaar heeft Riekus Blauw meerdere keren per jaar armoedige Poolse mensen voor zien van voedselpakketten, kleding en schoenen. Ook werden door Blauw regelmatig rollators, scootmobielen en andere hulpmiddelen uitgereikt aan hulpbehoevende inwoners. Ook zijn scholen en sportclubs in Sulecin door Riekus Blauw voorzien van boventallige Twenterandse sportkleding.

Inzamelen

Via statiegeld flessenacties, het inzamelen voor kleding, voedingsmiddel en, schoenen, en medicijnen heeft Blauw in Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar deze hulpmiddelen ingezameld. Ook heeft Riekus Blauw via vrouwenvereniging Martha uit Westerhaar diverse hulpacties opgezet.