Algemeen

Rabobank helpt tien organisaties aan zonnepanelen in Twente

DEN HAM / VRIEZENVEEN - Tien maatschappelijke organisaties kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank in Twente konden stemmen op scholen, bibliotheken, theaters en buurthuizen. Het gebouw met de meeste stemmen krijgt tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen en verlagen we de energierekening.

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we gebouwen in Twente verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Jochem Essink, coöperatieve directeur Rabobank: “Theaters, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we belangrijke een stap in de energietransitie en dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben Rabobankleden in Twente hun stem uitgebracht. De winnaars krijgen tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen.

In Twente hebben de volgende organisaties gewonnen: Voetbalvereniging Diepenheim, Tennisclub Groot Driene in Hengelo ov., Stichting Zwembad de Groene Jager in Den Ham, v.v. Hellendoorn, DOS'37 (St. BEED) in Vriezenveen, Reformatorische Schoolvereniging Rijssen locatie de Ronde Maat, Tennisclub Enter, Muziekvereniging Excelsior Losser, Basisschool 'n Esch in Tilligite en Stichting Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen.